Emelie

Varning för långt inlägg

Publicerad 2009-08-30 17:17:46 i Allmänt

Ja, nu har det ju hänt en hel del saker sedan sist jag bloggade. Till exempel så har ju skolan börjat igen, om nu någon har missat det. Det har dock inte varit en särskilt ansträngande skolvecka, åtminstone inte om man bortser från den fysiska ansträngningen på onsdag som nästan fick mig att trilla av pinn, men vi kommer till det.

Måndag var egentligen bara att gå till aulan kl 1, få lite information och scheman och gå hem, men jag och min inte så käre vän Herr SE w660 (tyvärr är min vanliga mobil på rehab efter en mycket brutal behandling på min 18-årsdag) lyckades göra den en aning mer spännande än så. Herr w660 som hade åtagit sig uppdraget att se till att min skönhetssömn avbröts av diverse välklingande melodier för att förhindra vissa stressmoment på morgonen, hade tydligen under natten beslutat sig för att genomföra en högst spontan akt av seppuku.



Detta var ju då ganska opraktiskt, eftersom jag då inte kom upp i tid. Dessutom uppstod ett mycket besynnerligt och tillika väldigt olyckligt sammanträffande - jag råkade hamna i en slags komasömn ända fram till klockan halv 1, då min bror kom in och undrade varför jag inte skulle gå till skolan. Jag tror jag aldrig har gjort mig klar så snabbt i hela mitt liv, men i tid kom jag!

På tisdag var jag inte i skolan alls, utan åkte till Gällivare för att genomföra min något försenade halkbana. Läskigt men ganska kul såhär i efterhand, och nog lärde man ju sig lite nyttigheter.

På onsdag begav sig alla NV-klasser upp till Abisko, varefter vi skulle promenera till Björkliden därifrån. Det är här den fysiska ansträngningen kommer in i bilden, ett tag där så ville jag dö. Jag är ingen friluftskvinna, jag är ingen kvinna med fjällvandrarvana, och jag är absolut inte en kvinna med kondition nog för att chocka kroppen med en sådan strapats - allra minst på svältande mage. Det började bra med det fina vädret och så, men blev fort väldigt hemskt. Men väl på toppen och med lite mat i magen såg tillvaron genast mycket ljusare ut, och sista biten gick väldigt mycket lättare. Kvällen spenderades i stugorna vid hotellet och det var väldigt, väldigt trevligt :)





På tordag skulle vi, efter att ha packat och städat etc, leka lekar och grejer med de yngre NV-klasserna, i vilka vi skamligt nog fick våra rumpor ganska hårt sparkade. Men vi gjorde ju såklart detta med vilje, för att välkomna dem...


Efter detta, innan den slutliga hemresan, var vi i NV3 tvungna att statuera lite exempel för hur oseriös man bör vara om man går en sådant seriöst program som vi faktiskt gör.





På fredag hade jag min första riktiga lektion som visade sig vara matte E, dock inte med Georg längre :( Men men, det verkade helt okej ändå.
Helgen har jag spenderat i Luleå med Henrik och Axel, där vi slösat mycket pengar, ätit mycket gott och sett mycket bra filmer. Haft det bra helt enkelt! Jag ser fram emot ett återbesök snarast (hint hint) :)

Nu måste jag plugga körkortsteori. Allvaret kryper alldeles för nära inpå, och jag vet inte om jag klarar av att hantera pressen.

Hehu

Publicerad 2009-08-19 22:42:51 i Allmänt

Bah. Min körlektion idag gick åt skogen och jag tror Rolf börjar tvivla på om jag kommer klara av uppkörningen, precis som jag själv gör. Dessutom gick jag på något mystiskt sätt baklänges i mina teorikunskaper alldeles nyss. Vad är detta?
För övrigt drar jag bara på mig fler och fler åkommor hela tiden (jag känner mig som en gammal dam som bara pratar om sina krämpor), men imorgon ska jag till läkaren. Kan de inte bota min krånglande kropp så får jag lösa det på andra sätt (läs: cyanid). Jag kommer antagligen ligga nerbäddad hela helgen, missa vandringen till Abisko nästa vecka, behöva amputera två armar, ett ben samt näsan och gå på dialys fem gånger i veckan under resten av mitt liv.

Idag låter jag lite trevligheter från The Lonely Island muntra upp mig alltså.

Tisdag

Publicerad 2009-08-18 10:48:10 i Allmänt

Jag känner mig glad och stolt nu, jag har just gjort en massa distanstester till körkortet och har klarat mig med ganska god marginal trots att jag varit en dålig elev och inte läst på direkt mycket. Så nöter jag bara lite mer teori spikar jag garanterat hela teoriprovet, höhö... Eller inte. Men jag kanske klarar det åtminstone, förhoppningsvis, och det är allt jag begär.

Nu ska jag väcka min bror och fundera på vad jag ska göra av dagen. Jag sov jättegott fram till kl 9, då väcktes jag av en skatsymfoni utanför fönstret. Jag hade velat sova mer men jag har inte riktigt kommit över mitt brutala uppvaknande ännu. Om ett par timmar sisådär så kommer jag därför få en sådan massiv tröttattack att jag kanske drabbas av mikrosömn under min körlektion på körskolan senare idag. Då kommer det vara skatornas fel att jag aldrig får körkort. Får man skylla på det?

I helg fyller min broder år, jag ska ut med bastuflotten med mina arbetskamrater och jag måste även på ett värdigt sätt ta farväl av detta sista sommarlov vars sista potatis snart är satt. På måndag börjar allvaret igen, och jag ser föga fram emot det.

Måndag

Publicerad 2009-08-17 17:20:38 i Allmänt

Idag börjar sista veckan på sommarlovet, vilket känns en aning deprimerande (särskilt med tanke på att sommaren verkar ha tagit livet av sig helt och det är svinkallt ute).

Idag tjänade jag vuxenpoäng genom att gå in på banken och byta ut mitt Visa Electron mot ett vanligt Visa. Då kan jag betala på tåg och flyg och sånt med det också, ytterst praktiskt! Fast tyvärr tillkommer det då en årsavgift på mitt annars så okostande kort men det spelar ingen roll. Jag ska få en sån där fin liten dosa också som jag kan göra internetöverföringar med. Jag kände mig stor men ändå så liten.
På stan råkade jag även köpa lite skor och mascara och grejer, hoppsan, så det kan gå. Jag som inte skulle köpa mer. Men jag kan trösta mig med att mina utgifter under dagen knappt översteg 500 kr, tycker jag ändå att jag hade rätt att unna mig det när jag slitit som ett djur i helgen. Jag fick även en fin ögonskugga av min mor, det gjorde mig glad.

Dagens problem är väl att jag är sjuk och frusen, mitt rum är jättestökigt och jag pluggade aldrig någon körkortsteori igår. Dags att göra det idag kanske? Nu ska jag i alla fall ut till Kurra och käka mat. Kommer sitta fint i min annars så svältande mage.

Our hair is perfect while we're all getting shit wrecked

Publicerad 2009-08-14 11:56:12 i Allmänt

Jag noterade hur bitter jag har verkat i de senaste inläggen. Det är jag inte. Det är som bara lättare att skriva om saker man ogillar än saker man gillar. Men ikväll ska jag till Jenny som fyllde 18 i måndags (grattis igen!). Det gillar jag i alla fall! Syns där ute i den numera ganska mörka natten, gott folk!

Torsdag

Publicerad 2009-08-13 23:33:21 i Allmänt

Ja, jag var inte så bra humör tidigare idag som ni kanske märker. Men det är bättre nu! Jag fick avreagera mig lite genom att skrika på några ungar som cyklade mitt i vägen bara för att jävlas när jag var ute och övningskörde. Man borde få vara tvungen att ta körkort för cykel också. Bara för att vissa ska fatta att man inte kan göra vad som helst. Samma sak med att skaffa barn, man borde kunna låta folk göra ett föräldratest för att bevisa att de klarar av det. Det är ju trots allt en hel massa ansvar.

Dessutom bör man låta vårt lands befolkning tvångsgå kurser i olika saker så att de klarar av att sköta vardagslivet. Jag har redan några på lager:

  • "Grundkurs i att hantera dagens tvätt- och diskmaskiner samt olika städ- och matlagningsapparater" (Denna kurs riktar sig då främst till de män som tycker att sådant är kvinnogöra och/eller skyller på att de inte kan, fast de egentligen bara är lata eller inte vill verka fjolliga på något vis, men även andra män/kvinnor som inte begriper sig på sådant)
  • "Grundkurs i att uppföra sig på biosalonger" (Inkluderar bland annat avsnitten "Respektlöst ätande - från äpplen till skrovmål och prassliga papperspåsar", "Konsten att hålla käft när lamporna släckts", "Mobiltelefonernas förmåga att spoliera filmupplevelsen" samt "Att hålla kroppen i styr - hur du sitter på bästa sätt för att inte störa dina filmälskarkamrater")
  • "Barn - glädjespridare eller hatobjekt?" (Experternas tips och råd om i vilka sociala situationer det är lämpligt att medbringa barn, och i vilka de bör stanna hemma)
  • "Vett och etikett till bords"
  • "Att tolka och förstå kvinnors sätt och avsikter - en essentiell kurs för män i alla åldrar" (Inkluderar även det särskilda avsnittet "När din älskling blir ett monster - för att öka förståelsen för kvinnans PMS samt en handbok i hur man hanterar detta för allas bästa")
  • "Att tolka och förstå mäns sätt och avsikter - en essentiell kurs för kvinnor i alla åldrar" (Inkluderar även det särskilda avsnittet "Så tydlig men ändå så otydlig - varför män inte förstår vad du menar om du inte säger det rakt ut")
  • "Den hårfina skillnaden mellan att vara rak och att vara oförskämd" (En grundkurs om vilka av dina åsikter du bör säga rakt ut och vilka du hellre borde hålla för dig själv)
En dag ska dessa in i grundlagen!

Blä

Publicerad 2009-08-13 17:47:00 i Allmänt

Idag är ingen bra dag. Alla mina plötsliga åkommor verkade ha försvunnit igår och jag var lycklig över att äntligen kunna stiga upp ur sängen som en frisk dam. Men ack nej, av någon anledning har de kommit tillbaka under natten bara för att jävlas med mig, så jag har spenderat dagen med att tycka synd om mig själv. Varför? Varför var jag tvungen att vara sjuk ungefär 80% av detta sommarlov? Jag blir så förbannad, hoff.

Man borde kunna skära bort de sjuka delarna på sin kropp och låta nya växa ut direkt så man bara slipper vänta på att det ska bli bra. Till exempel om man är snorig så kan man skära bort näsan och plocka ut bihålorna och sen växer det ut nya, bakteriefria och friska delar av allt. Då hade jag skurit bort ungefär hela min kropp nu på en gång för det känns som att jag är sjuk precis överallt just nu. BAJS

Her money money, she makin'

Publicerad 2009-08-12 10:25:02 i Allmänt

Hej igen bloggen.
Igår har jag arbetat lite och det flöt på ovanligt bra. Ovanligt lite folk också, förutom norskarna som kom och skulle ha världens monsterbeställningar precis innan vi skulle stänga. Men om det fortsätter såhär hade jag kunnat jobba jämt. Pengar får jag då aldrig nog av.

Idag känner jag mig på lite gnällhumör så då ska jag berätta om något jag ogillar skarpt. Det är visserligen ett välkänt faktum att det är otroligt många saker jag hade kunnat klaga över, för det är så mycket jag ogillar när jag verkligen tänker efter, men just idag tänkte jag fokusera på en särskild grej.

Det är nämligen så att jag får ont i ögonen, sprucken själ och tvångslobotomerad skalle av folk som egentligen menar att skriva "imorgon" men istället skriver "imon" eller "imån". Det verkar ha skett en explosion av sådant på senare tid för jag tycker mig se det överallt. Jag fattar inte, varför? Man uttalar det ju inte ens "imån"? Mig veterligen så säger man väl åtminstone "imorrn", med ett rn-ljud som bevisligen är annorlunda än ett rent n-ljud, och då borde man väl rimligtvis skriva det så också?
Är det så att det är för jobbigt att skriva "imorrn" eller "imorgon" så kan man väl förkorta det till "im." eller liknande, inte anamma någon slags abderitisk stavning som hör hemma hos dagisbarn (eller "dagisban" om alla som skriver "imon/imån" hade fått bestämma, för det är samma princip att vandalisera rn-ljudet där som det är att vandalisera det i "imorrn"). Usch så arg jag blir.

Nej, nu ska jag nog äta någon slags kombinerad frukost/lunch så småningom. Jag känner mig lite småtaggad att byta design på bloggen men jag vet inte ens vad jag vill ha och då blir det enklast att bara låta det vara som det är ett tag till.

Tisdag den 11e augusti

Publicerad 2009-08-11 23:34:11 i Allmänt

Hej bloggen. Jag avnjuter mitt femte dygn (eller egentligen fjärde eftersom jag föddes vid 23-tiden den 7e augusti om jag inte minns helt fel) som vuxen kvinna. Jag märker ännu ingen skillnad på livet.

Matti särskriver.

You're my perfect little punching bag

Publicerad 2009-08-06 22:40:36 i Allmänt

Jag är inne i någon slags bloggtorkeperiod, som ni kanske märker. Det är inte det att jag inte har grejer att skriva om, nog hade jag kunnat skriva sida upp och sida ner med mer eller mindre meningslöst tjafs, men jag orkar liksom inte, eller ids inte ta mig tiden att göra det.

Därför blir detta nu ett inlägg om att jag inte skriver så mycket inlägg.
Om ungefär en timme och 20 minuter träder jag in i vuxenvärlden. Kanske därför jag inte har någon ork, jag laddar liksom upp inför att ta klivet över barndomens trappavsats. Eller nåt.

Ja, nu när jag ändå sitter här och skriver så kan jag ju även berätta att jag har haft ett vitt linne på mig idag. De som känner mig väl vet att jag inte funkar så bra tillsammans med vita/ljusa kläder. Bara därför fick jag ett akut fall av näsblod på morgonen när jag åt min frukost som var en lunch. Jag blodade ner stora delar av tröjan, men jag fick bort det mesta (eller tja, allt) direkt tack vare alla gånger Sara P berättat hur man ska göra för att inte denaturera proteinerna i blodet. Tack, Sara P!
Annat jag fått på linnet idag:
  • Orange fettstänk från pirog
  • Cola
  • Kaffe
  • Mjöl (inte så synligt)
  • Kakao
  • Chokladrutesmet
  • Mangorajadressing
  • Toblerone
Tragiskt nog så kan man enbart genom att analysera fläckarna på mitt linne avläsa vilken osund livsstil jag har. Jag tror jag ska hålla mig till svarta kläder för alltid.
Nu ska jag fortsätta städa mitt rum, sen ska jag sova. Godnatt och kram på er alla läsglada människor där ute!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela