Emelie

You tell me, Mr. Science Fiction!

Publicerad 2008-07-30 18:02:04 i Allmänt

Det verkar som att sommaren faktiskt kan existera här också. Nog för att det skulle bli typ 10 grader och enbart halvklart i helgen, och mulet hela nästa vecka med samma temperatur, men men. Jag har tagit vara på denna dag nu, slängde mig handlöst ut i solen så länge den fanns kvar.
Nu är det dock gömd bakom några moln, jag har gett upp solandet och mycket mer lär det ju inte bli här under resten av sommaren.

Plötsligt kändes Malta (som jag för övrigt tagit upp tidigare) eller liknande ställe mycket lockande.

I packartagen

Publicerad 2008-07-27 21:44:46 i Allmänt

Packning är ungefär det mest ologiska som finns. När jag åkte ner hit så var min packning proppfull, och nu menar jag inte lite full, utan så full att det inte gick att få igen väskorna om man inte hoppade på dem, utan överdrifter. Och när jag öppnade väskan igen så vällde hela innehållet ut igen på ungefär 0.3 µ-sekunder, vilket orsakade att mitt rum såg ut som ett smärre Waterloo-slag. Det blev inte bättre av att jag delade rum med min bror, och att även hans prylar bosatte sig som en matta över hela golvet.

Nu, två veckor senare, så var det dags för att börja packa ihop hela materiemängden igen. Och vad värre var: jag har ju handlat en hel del här nere, vilket i hög grad skulle ha gjort det, om möjligt, ännu svårare att packa ihop allting. Packningsångesten tilltog med dramatisk hastighet.
Nåväl, jag satte igång med det tunga arbetet, och jag blev minst sagt förvånad över att upptäcka att jag helt plötsligt hade mycket mer plats än förra gången. På något sätt så lyckades jag få plats med allting och samtidigt ha lite utrymme till övers. Tämligen mystiskt fenomen, det där. Men jag klagar ju inte, såklart.

Nu ska jag bara sega mig i ett par timmar, sedan sova, och därefter vakna och förbereda mig inför morgondagens hemresa. Nu har jag nästan fått lite hemlängtan, men jag har haft skitkul här ändå :)

PDOL

Publicerad 2008-07-27 16:03:18 i Allmänt

Igår besökte jag alltså PDOL med Robert, Kauppi, kusin och tillhörande vän. Det var riktigt kul, fast vi inte var där så länge :)
Euskefeurat var ganska intressant att se live, synd att de inte spelade de mysigaste låtarna som man ville höra. Men det var många som fällde en liten tår av igenkännande vid Det är hit man kommer när man kommer hem.
Magnus Uggla var skitkul att kolla. Han fick då med hela publiken ordentligt, och trots att jag inte är världens största fan av honom (tycker egentligen inte han är dålig, men inte sådär superbra heller) så brölade jag med och hoppade och viftade där uppe på kusinryggen. Jag var tvungen att sitta där för att se någonting alls, så kort som jag är bland alla långa människor. Men det var kul! Vad har man inte kusiner till?
Sonic Syndicate var lamare än jag trodde de skulle vara, dock. Men det var ändå intressant att kolla. Nog för att jag var dödstrött och slut i fötter, ben, rygg och armar, samt hade en sprängande huvudvärk efter att ha blivit redigt knuffad på och armbågad under Magnus Ugglas spelning, så det kan ju ha haft med det att göra. Vid det laget var inte engagemanget särskilt stort, jag längtade mest hem till en varm och skön säng istället för en småfuktig, kall gräsmatta med en massa myggor och diverse.
Så direkt efter Sonic Syndicate så begav jag mig alltså hemåt. Det halvhöga efter-festival-ringandet i öronen till trots sov jag gott hela natten :)
Nu ska jag i duschen, och sedan blir det att undersöka vad som ska förtäras till middag. Ovanligt nog så kretsar allt kring mat.

Jo just det, jag var tvungen att köpa en alltid lika nödvändig suovaskebab på festivalen. Men den var inte alls lika god som hemma ;)

Förbannelsen

Publicerad 2008-07-24 20:50:08 i Allmänt

Så åt man sig mätt, igen. Idag blev det hemgjorda hamburgare, mycket gott. Inte för att det hade spelat sån stor roll vad som hade serverats, alla i denna hungriga liga hade glupskt och rovdjursaktigt slängt sig över födan ändå. För så mycket kan man säga; mat är allas vår stora passion. Jag borde egentligen gå upp lite drygt 45 kilo om dagen, men på något sätt så går det jämnt ut ändå.
Nu ska vi äta glass också. Tjocket anfaller :)


Dagen har tillbringats på havsbadsstranden, ett mycket klokt val i sommarhettan. Där fläktade det barmhärtigt, till skillnad från här i stugan. Dock började det fläkta på lite för mycket framåt 3-tiden, så vi packade ihop våra prylar och begav oss hemåt.
Ska nog dit imorgon också.

Nä, jag vet inte vad jag ska skriva. Känner mig så rastlös att jag kan dö, men kommer inte på nåt klokt att göra.

För man ska inte blanda hembränt med årgångsvin

Publicerad 2008-07-23 22:55:48 i Allmänt

Idag har jag stekt, stekt och stekt lite mer i solen. Är bara ett fåtal dagar spenderade här som inte har innefattat sol och solande, och varmt har det definitivt varit. Ändå kan jag inte låta bli att längta utomlands. Spelar ingen roll var jag hamnar, bara det är varmt, finns stränder och varma hav och att det är fint väder och fin miljö. Och ännu bättre hade det varit att åka med alla mina fina vänner :) Det hade varit skitkul, måste jag tillstå. Ge mig!

Nu sitter jag och kollar nyaste avsnittet av Angry Video Game Nerds små spelaggressioner. Jag vet inte riktigt, men det känns som att han blir mer och mer överdriven för varje avsnitt. Det känns inte ens som att han gör det ordentligt mer, kommer inte med kritik för kritikens skull, utan för att han blir mer älskad av så många människor ju argare han är. Jag tyckte han var bättre i de gamla avsnitten, hur som helst. När han ska börja klä ut sig i skumma dräkter och stå och flumma och skrika för skrikandets enkla skull så blir det bara dåligt.
Inte för att jag är någon AVGN-expert men så känns det bara iaf.

Vi har även varit på havsbadet ikväll, kollat någon Wild Wild West-show och smaskat i oss någon taco-aktig buffé. Gott var det, och jag är fortfarande så mätt att jag kan sprängas.
Showen var ganska underhållande. Dock kändes första delen som ett barnprogram/Disneymusikal, typ Tobbe Trollkarl och hans vänner kontrar High School Musical, fast i westernform, trots att det skulle rikta sig till vuxna. Delarna 2 och 3, när de inte spelade någon teater utan bara sjöng, dansade och hade sig, var mycket bättre, fast med några små uppdykande frågetecken som bara dök upp mitt i showen. Nåja. Sedan var det ju synd att vissa där inte fick mer scentid än de förtjänade ;)

Just nu håller jag på att somna sittandes här i soffan. Om jag inte genast reser mig och tar ut linserna etc., så kommer denna soffa att svepa in mig i sömnens rike under resten av natten, så det är nog dags att runda av nu.

Godnatt på dem som ännu är vakna. Inte för att någon antagligen läser detta just nu, men i alla fall. Jag kan ju läsa det jag skrivit sen och ta vara på godnatthälsningen åt mig själv. Eller nåt.

Så kan det gå

Publicerad 2008-07-20 18:33:11 i Allmänt

Lyckades plocka bort alla bilder från tidigare inlägg. Vet inte om det bara är jag som inte längre ser dem men spela roll, ingen läser ändå gamla inlägg :)

På tal om ingenting så hatar jag den lilla brusande ungen i TREO-reklamen. Det är såna som han som skapar huvudvärken från första början.

Plötsligt rann blogginspirationen ur mig. Detta får bli ett kort och innehållslöst inlägg.

Oh lord

Publicerad 2008-07-19 17:55:25 i Allmänt

Igår var vi på Havsbadet och åt middag, mycket mysigt. Det var väldans mycket folk där, men vi (6 personer) ökade andelen svenskar där med ungefär 78%. Resten var uteslutande av arten Scandinavium Norvegialis.


Scandinavium Norvegialis, i folkmun även kallade norskar eller norrmän, lever i regel i området kallat Norge, längs den västra delen av den skandinaviska halvön.
Scandinavium Norvegialis lever i allmänhet i välstånd, tack vare sina tillgångar på petroleum, gas, timmer, aluminium, koppar, zink, järn, fisk och thorium.
Arten kommunicerar i huvudsak med hjälp av norska, ett språk som inte skiljer sig särskilt mycket från svenskan (se Scandinavium Suedialis). De båda språken kan enklast skiljas åt genom att lyssna på uttalet. Låter individen i fråga mycket glad, hurtig, käck och redo för allt, så är det mest troligt en norrman man har att göra med. Dock är den norska arten så finurlig att de har byggt upp ett system med två olika versioner av sitt språk; bokmål, som inte är alltför olik svenskan, och nynorsk, som ingen alls förstår.

Som ung individ känns arten lättast igen på utstyrseln. Går individen i fråga ofta omkring i träningskläder eller huvtröjor från olika sportinriktade märken, såsom Adidas eller UCLA, så är det mycket troligt att det är en norrman. Unghannarna känns också mycket lätt igen på håret som brukar vara halvlångt och som, med hjälp av massor av exempelvis hårvax, spretar åt alla håll. De unga honorna har ofta långt hår, uppsatt i en halvlös hästsvans eller med hjälp någon enstaka klämma förs undan från ansiktet. Även dessa trivs i stora sporthuvtröjor, och gärna i korta (uppvikta) träningsshorts.
Hos båda könen återfinns också ett aktivt och energirikt beteende, i synnerhet riktat mot lagsporter såsom handboll och fotboll.

När arten blir äldre så brukar man inte längre kunna bedöma härkomsten enligt utseendet och det första intrycket, och därför brukar arten då ibland räknas till den allmänna skandinaviska arten, Scandinavium Neutralis. Undantag finns dock, och dessa gäller då individen i fråga bär sk lusekofte (se bildexempel nedan), eller om den åker över gränsen till grannlandet Sverige för att handla exempelvis matvaror och bensin billigare än i hemlandet och/eller för att köra skoter som en galning då skoterförbud råder i större delen av Norge.


Glad norrman i lusekofte
(Notera att förutom lusekoften så finns inget specifikt norskt i hans anletsdrag)

Notera att jag inte har något alls emot norrmän, jag var inte så seriös :)


För övrigt så har jag varit på stan idag och spenderat ännu mer av mina surt förvärvade slantar. Men jag har fyndat, så mycket kan jag säga. Det blev mycket prylar för de där kronorna! Och nu ångrar jag inte ens något av det jag köpte. Så det så.

Nu ska vi smaska lasagne!

If you can't groove to this then you probably are dead

Publicerad 2008-07-16 17:55:43 i Allmänt

Idag var inte köpsuget särskilt framträdande. Men litegrann blev det iaf, lite smycken och hårsprej och krämer och ett par shorts. Sen var det en himla massa grejer som såg bra ut på galjen men som såg mindre bra ut på kroppen, eller så var de för dyra och jag var snål. Och tur var väl det, sa plånboken och rullade bort i solnedgången.

Jag hatar kläder som tänjer ut sig medan man använder dem. De passar hur bra som helst när de är nytvättade, sen drar man på sig dem och efter 10 sekunder så vips! Plötsligt är de pösigare än MC Hammers snyggaste byxor.



Mina jeansshorts är ett praktexempel. Och min klänning som jag hade idag. Den satt som ett smäck ända tills jag tog på den. Bah. Ska köpa allt i 5 storlekar mindre än vad jag egentligen ska ha, så det finns utrymme för pöseri. Eller så får jag helt enkelt gå upp en sisådär 5 kilo mellan klädtvättarna.

Dag 3

Publicerad 2008-07-16 00:13:08 i Allmänt

Idag for jag och min far på blixtvisit till Luleå. Inte utan egentlig anledning, han skulle hålla en anställningsintervju med nån snubbe. Då passade jag på att följa med för att bota mitt shoppingsug en aning :) Inte för att det blev nån lång stund av affärsspringande. Hann endast med Cubus och därefter en sväng in på Lagerhaus, sedan var vi tvungna att trycka lite näring i ansiktet och därefter åka till kontoret. Jag fick bekanta mig med kaffeautomaten och prova några olika spännande sorter av denna underbara koffenhaltiga dryck.
Faktum är att det inte var så spännande. Men det var ett fint kontor och jag roade mig med YouTube på pappas dator under tiden han var på språng.

Nu regnar det, och det har det gjort i några timmar. Var inte så varmt idag som det har varit alla andra dagar. Men men, inne i huset klagar jag inte för det har varit en konstant bastu sedan vi kom hit. Dock så föredrar man ju solen under utomhustimmarna.

Dagens inköp:
Klänning, Cubus
Tröja, Cubus
Midjebälte, Cubus
Body Scrub, Cubus
Några enkla väggdekorationer, Lagerhaus


Varav nu ångrade inköp:
Tröjan + midjebältet. Kom fram till att tröjan såg för tantig ut vid närmare eftertanke, och midjebältet var för stort :( Så går det när man inte provar innnan. Och bytesrätten gäller ej på bältet (plus att jag antagligen inte åker till Luleå en gång till) så det blev lite slantar slängda i sjön. Får göra ett bättre försök imorgon i Piteå stad helt enkelt :)

Stugdag 2

Publicerad 2008-07-14 17:07:56 i Allmänt

Kan sammanfatta denna dag med ett ord: Varmt!

Inget jag klagar över dock. Förutom att man luktar svett konstant.
Vår Wii Fit fungerar över förväntan, för övrigt. Har kört ett svettigt 40-minuters pass idag och mer ska det nog bli :) Kanske, kanske kan man lyckas tappa ett par tre kilon i sommar. Nu syftar jag ju då bara inte bara på den där apparaten, utan jag har ju tänkt springa en del också, och liknande.
Skulle ut och springa imorse, hade till och med ställt klockan och beställt väckning av far kring 7 så att jag skulle komma upp och ut och löpa före frukost. Men såklart så har man blivit sjuk, med en massa halsont och hosta på kuppen så de planerna lades på is. Dessutom var ju sängen ganska skön såklart... Nej, men faktum var att jag skulle springa (utan bortförklaringar), men hals och näsa omöjliggjorde detta. Det är liksom inte meningen att jag ska röra på mig.

Jag kom idag fram till att om jag förbättrar min kondition och även tränar och blir en mer aktiv människa än vad jag varit i ungefär hela mitt liv så kanske min trötthet försvinner, för jag är onormalt trött dygnet runt. Alla som säger att de börjat träna säger ju att de blivit piggare och orkar mer mentalt sett också så jag kanske inte är alltför annorlunda... Dessutom ska jag börja knapra vitaminer och rosenrot, sådant kan ju också påverka.

Gud vilket hälsobryt jag fick. Jag har en känsla av att det, som vanligt, kommer bli mycket prat och lite aktion. Men man måste ju börja någonstans.

I temporära stugan

Publicerad 2008-07-13 19:20:00 i Allmänt

Nu har jag anlänt till stugan vi har hyrt under sommaren. Den är fin, mycket finare än den vi hyrde förra året. Större rum och sådär, främst köket är expanderat och det underlättar ju när man är många som äter. Och ätas lär det ju göra, om det är som förra året. Vi är ett tämligen matglatt gäng :)

Varmt har det också varit, har solat ett tag ute på studsmattan och sen i en halvhård stol, samt spelat nån konstig bollsport-sak med pappa och bror. Och det bästa av allt: det finns knappt några insekter! Så länge solen sken så såg jag inte mycket mer än någon enstaka fjäril, fluga och humla. Dock så kom det lite mygg när solen gick i moln och det blev lite regn i luften, men då är man antagligen inte så mycket ute heller så det spelar inte så stor roll. Men oavsett väder så kommer man här inte ens i närheten av myggbeståndet hemma.

Nu är det snart middagsdags, grillad kyckling hör sommaren till. Jag är på väg att dö en makaber svältdöd, så det ska bli gott.

Nu känns allt sådär bra igen. Man blir helt tillfreds i kropp och själ.
Det enda jag har att klaga på (vilket dock inte är en liten småsak) är att Agnes åker till Australien nu. Det kommer bli hur tråkigt som helst :(

Pengabekymmer igen

Publicerad 2008-07-11 11:29:22 i Allmänt

Jag skulle vilja uppfinna ett slösandets motsvarighet till nikotintuggummi. Typ Nicorette. Fast Slösorette. Jag har helt enkelt inte råd.
Måste jobba mer i sommar, mycket mer. På dessa futtiga slantar kommer jag inte långt. Sen ska jag söka helgjobb någonstans, jädrar i min låda!

Please close installation central

Publicerad 2008-07-10 14:54:08 i Allmänt

I installationsprogram och liknande brukar det ju inte vara så noga med översättningarna. Släng in rubbet i en automatisk översättare så brukar det bli någorlunda bra från engelska till svenska, osv.

Dock kunde ju Nikon ha kollat igenom översättningarna lite innan de släppte "Please close installation central" fri.

Men nog var det väl ändå

Publicerad 2008-07-07 13:08:07 i Allmänt

Pappa fixade trimmern. Glad i hågen gick jag ut för att börja mörda gräs. SEN ÄR DET JU SJÄLVE FANS FEL ATT DET SKA FINNAS SÅ FÖRBANNAT MÅNGA MYGGOR/KNOTT PÅ EN OCH SAMMA PLATS.

Hoff vad irriterande. Med en miljard insekter på jorden per människa så är det ju för jävligt att 90% av dem bosätter sig här.






Försök 2

Slutade på samma sätt som förra. För att citera mig själv:

(13:19) Henke: lol XD men vad ska du göra resten av dan? : P
(13:24) Emelie: jag ska (läs: borde) klippa allt gräs i slänten utanför vårt staket. mitt försök för en liten stund sedan gick dessvärre åt helvete eftersom hela den norrbottniska myggstammen bestämde sig för att göra allt för att fördärva mitt arbete. det är förhoppningsvis en övergående myggpopulation vi har fått över oss just nu, men emedan jag drabbas av svår panikångest och får i synnerhet mycket aggressiva ilskeattacker av dessa bevingade varelser, så kommer inte jag kunna arbeta särskilt effektivt med detta förrän alla, eller åtminstone en majoritet av Nematocera* har försvunnit.
(13:24) Emelie: Slutsats: jag kommmer antagligen bara sitta och vänta på bättre tider, göra ett klippningsryck i en sisådär 5 min åt gången, för att därefter springa in igen och sura.

*Nematocera betecknar myggor, som är en underordning i ordningen tvåvingar av insekterna. Till Nematocera tillhör, förutom alla olika arter av myggor, även exempelvis knott och harkrankar.
För att komma fram till detta, och nedanstående fakta, har jag slösat alldeles för mycket tid idag på Wikipedia och liknande sidor.


Vi har som kuriosa 7 arter av myggor som faktiskt suger blod här uppe.
  1. Culiseta fumipennis
  2. Culiseta morsitans
  3. Culiseta ochroptera
  4. Culiseta alaskaensis
  5. Culiseta annulata
  6. Culiseta bergrothi
  7. Culiseta subochrea
Och så har vi ju såklart knotten, Simulia reptans.

Jag älskar dem alla.

Attans

Publicerad 2008-07-07 09:15:37 i Allmänt

Jag råkade slita av tråden till trimmern när jag skulle mata ut mer lina. Nu finns ingen lina alls. Och vad gör man då?

Morgon

Publicerad 2008-07-07 08:32:49 i Allmänt

Imorse åt jag frukost med min far, rimligt trött, men det gick. Han trodde jag skulle upp och jobba (men det skulle jag inte), vilket var den egentliga väckningsanledningen, men när jag ändå var vaken så bemödade jag mig inte att somna om. I så fall hade jag sovit bort hela långa dagen och det orkar jag inte.

Hur som helst, jag fick lite arbete ändå. Var ju tänkt att jag skulle ha en stunds sommarlov nu, men det här tar väl bara en dag, kanske två, och sedan är det över. Dessutom får jag ju pengar och sånt gillas ju. Ska hur som helst gå lös på diverse embryophyta (verka smart med Wiki!) med trimmern. Eller röjsågen. Eller vad nu en sån där kallas, jag hör nya ord för den hela tiden.

Jag har även hunnit med att övningsköra i fredags. Trots mina 34 784 motorstopp så gick det faktiskt över förväntan. Om man bara skulle komma igång med att öva på allvar så skulle det nog blir bra. Just nu kör jag ungefär en gång varje halvår, om ens det...

Ont i halsen har jag också, och snorar. Hatar att vara sjuk, speciellt på sommaren. Vet inte riktigt varifrån jag fått det heller, nu på sistone har det ju inte varit särskilt kallt alls. Nåja, förhoppningsvis tillfrisknar man snart.

Jag har för övrigt fått tag i min rosa cowboyhatt till slut :) Som jag har letat! Ända sedan jag såg denna bild för väldigt, väldigt längesedan:



För den är riktigt söt :) Och den inkluderar även ett internskämt med Matti och Rova efter ett långt MSN-samtal mitt i natten under ett jullov för ett par år sedan. Jag saknar det litegrann ibland.

Geno ;)

Publicerad 2008-07-02 17:18:24 i Allmänt

Nu var det längesedan jag skrev. Har delvis varit upptagen, delvis inte orkat helt enkelt. Det har ju hänt en del sedan sist. Bland annat en fantastiskt kul festival som jag inte tänker beskriva särskilt ingående, i så fall kommer det ta hela dagen. Men en liten sammanfattning ska det bli!

Torsdag
Regnigt, lerigt, blåsigt och svinkallt. Vi (jag, Robert, Henke, André, Kauppi och Robin) gick upp för att se Adam Tensta, som för övrigt var typ 40 minuter sen. Vi överlevde (fast det var knappt), och det var längesedan jag frös så mycket som jag gjorde då när jag kom hem. Usch.

Fredag
Bättre väder, bättre artister, bättre allt. Hade hur kul som helst, så himla roligt att träffa alla människor och sånt på festival, är inte hela världen om artisterna bara är något bottenskrap för det är folket som verkligen räknas. Nu var ju dock inte artisterna direkt något bottenskrap, särskilt inte The Hives som verkligen fick igång folk. Stod längst fram och hoppade tills jag knappt orkade stå på benen längre, man behövde inte frysa om man säger så :)

Lördag
Ännu bättre väder än fredag! Också jättekul, skönt att man slapp bylsa på sig en massa kläder så tidigt på kvällen. Myggbiten blev jag dock, strumpbyxor var inget säkert skydd mot blodsugarna. Men vad spelar det för roll? Kvällen var bra. Jag har hunnit med att äta ungefär 8 st suovaskebaber också i helg, tjockis som jag är :D Men är det festival så är det.

Några av bilderna från festivalen finns på Pixbox.

Det var väl det då. Efter det har jag jobbat, trots att arbetsuppgifterna börjat sina nu på senare tid. Igår satt jag mest och spelade Tower Bloxx, funkade ju det med. Idag har jag däremot röjt en massa sly i solen som försvann, jobbigt men skönt att ha nåt att göra iaf. Jag var helt täckt av gräs när jag kom in sen ;) Måste duscha. Svett, gräs och myggolja är ingen mumsig kombination.

Jag känner mig helt glad inombords idag, och har gjort det hela dagen (med undantag av en stund på morgonen, samt när jag fick ett ilsket utbrott på röjsågen). Kanske är det solen som smet fram några timmar, vad vet jag?

Nu väntar jag på pappa, och så ska jag laga ännu mer suovas till middag. Men suovas är gott så det går finemang för mig :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela