Emelie

Tredje inlägget idag

Publicerad 2008-04-27 22:13:44 i Allmänt

Det är söndag och jag är otrött och jag har TRÅKIGT! Och jag är sugen på allt gott i världen. Bara för att jag bestämde mig för att sluta så dök det upp visioner av ljuvlig daimkaka i mitt huvud. Hade kunna äta flera ton. Eller bara Daimen i kakan, det spelar ingen roll. Bara det är den där mumsiga mixen av len choklad möter knaprig krokantkrispsak eller vad det nu är och kallas, det där som Daim är fyllt med.

Dessutom har jag ont i ryggen av våra alltför mjuka stugsängar så jag hade behövt nåt gott som jag kan tröstäta. Tur att vi inte har nåt hemma för då hade det varit kört, bara några timmar efter att jag bestämt mig.

Det kommer bli tufft framöver.

:(

Publicerad 2008-04-27 21:37:44 i Allmänt

Jag brukar inte vara så känslig vad gäller djur men detta var hemskt att se :/ Var en annan som bloggade om detta, men jag kände att jag måste ta upp det även här.
Jävla mongon. Filmen på den här sidan rev upp svåra sår i min själ och det var allmänt förjävligt. Se den inte om ni är djurvänner, säger jag bara.
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Nu ska jag springa till Kina och slå ihjäl människorna inom pälsindustrin.

Rubriken får inte bestå av enbart blanktecken.

Publicerad 2008-04-27 18:38:24 i Allmänt

Det som öppnade upp inspirationsflödet för detta inlägg idag var att min bror kom in i mitt rum och sa "Karate Kid! Jag fångade en blomfluga med en tång!". Stolt visade han upp sin vackra trofé för mig, för en riktig fångst var det allt! Högst imponerande.

Vi kom hem från stugan ganska nyss, käkade på Frasses till middag. Tjockt men gott. Undrade lite lätt när mitt nya liv skulle börja. Allt NV-fläskande börjar sätta sina spår, upptäckte jag häromdagen. Inte bra alls! Ska hålla mig borta från det där förfärligt lömska fiket ett tag, och ha Agnes som förebild. Ska lära mig hur man gör för att aldrig bli sugen på sånt där hemskt och gott.

På sedvanligt söndagsvis så försvann hela dagen utan att jag gjort något vettigt, och jag har än en gång tagit hem fysikböcker för att arbeta hårt och intensivt utan att något sådant faktiskt har skett. Dock så har jag varit moraliskt stöd på en pimpeltävling och lite annat under helgens gång. Dessutom har mitt ansikte, som aldrig någonsin får någon färg (det är iaf en högst marginell skillnad om man jämför mot resten av kroppen), blivit rejält bränt och antagit en sexigt rosaröd nyans. Fjällsolen är för fantastisk ;)

Och än en gång upptäckte jag att jag är spyless på att raka benen. Otacksammare arbete finns inte, blir stubb direkt som inte är mysig för någon. Går jag in i en människa om sommaren när jag är barbent så får den stackars personen antingen svåra köttsår på benen, eller bara sönderslitna långbyxor om han/hon råkar ha sådana på sig, då mina ben blir som extra effektivt sandpapper så fort man glömt att raka dem var tredje minut. Funderar på att starta en lurvbensrevolution, men då måste jag få några med mig, annars slutar jag som en ensam, hårig utböling i skogen.

Just nu medan jag satt och funderade på vad jag skulle skriva mer så dök min vän Johnny Castaway upp på skärmsläckaren. Han är kul att sitta och titta på när man inte har något annat för sig, han hittar alltid på nya saker. Han finns att ladda ner här om det är någon som är sugen, men det kanske bara är jag som gillar honom. Nåja.

image42

Torsdag

Publicerad 2008-04-24 21:12:33 i Allmänt

Idag har jag och Robert varit tillsammans i ett halvår och det firade vi med restaurangbesök, Snickers-glass och X-files ;) Mycket mysigt.

Vidare så verkar min trötthet aldrig nå ett slut. Ändå sov jag länge imorse i och med sovmorgonen (och vaknade för övrigt före klockan och var tämligen utvilad). Men kan bero på att jag är sjuk. Har snorat, nyst, haft sprängande värk i huvud och bihålor och delvis frossa hela dagen, samt hosta och halsont nu såhär när dagen börjar lida mot sitt slut. Aldrig blir det bra, och nu snöar det igen. Inte ens sommar kan man få, hujedamig.

Var och klippte mig idag och blev ganska nöjd med resultatet, även om det inte var såna extrema förändringar. Ids jag bara fixa håret om morgnarna så ska det nog bli bra!

Nu överväger jag en tidig kväll, skulle vara så förbannat skönt.

Usch

Publicerad 2008-04-23 19:53:23 i Allmänt

Jag förstår inte varför jag är så trött. Det spelar ingen roll om jag lägger mig tidigt, jag sover ändå helt konstigt, drömmer jobbiga drömmar och vaknar precis hela tiden. Sedan är jag ett vandrande lik i skolan, jag blir galen. Nu sov jag i lite drygt en timme efter skolan också, för att komma i fas, men jag är likförbannat så trött att jag håller på att avlida ändå.

Funderar på att sova lite till, alternativt gå och lägga mig för dagen. Men det kommer vänner hit så det går inte.

För övrigt så ger jag upp Tom Morello-projektet för en tid framöver. Jag skulle behöva någon sorts anger management-kurs.

Min näsa gör ont sedan igår. Men lyckas man med konstverket att knäa sig själv i ansiktet så får man skylla sig själv.

Jag skulle prata lite med min far men han verkar ha vuxit fast i telefonen så jag får avvakta till nästa år eller nåt. Tills dess tar jag en extremsnabb stödvila innan Robert kommer, kort men intensivt. Mums!

Onyttigheter

Publicerad 2008-04-22 22:59:31 i Allmänt

Idag och igår har varit högst onyttiga dagar. Igår bakade jag av en händelse kladdkaka, och fikade i mig en redig bit tillsammans med lite vaniljglass. Idag åt jag en bit mockaruta, lite chokladpudding som serverades i skolan (som för övrigt var rätt äcklig), sedan tacos med tillhörande chips + glass på KU, och dessutom så bakade min käre bror en mycket god mjuk pepparkaka som jag inte kunde fortsätta kvällen utan. Fortsätter det såhär så blir högt kolesterol mitt självmord, om Arne Weisse själv får välja. Den filmen finns för övrigt här under benämningen "Arne Weisse - Tredje försöket".

Efter KU så kom Robert hit. Vi roade oss med att ta fram skolkatalogen och diskutera vilka som var snyggast av killarna respektive tjejerna i varje klass. Ytlig men trevlig underhållning. Min bror kom också in på något hörn och sa vad han tyckte, men det var mest konstiga kommentarer om folk som såg roliga ut. Vi höll med honom till viss del.
Efter det gjorde vi ingenting alls ända tills Robert åkte hem, och nu ska jag sova.

Godnatt!

Hypokondriker

Publicerad 2008-04-21 09:04:31 i Allmänt

Då jag steg upp alldeles för tidigt imorse och tog mig tiden att rensa min ena garderob så har det tömts ut lite grejer. Bland annat 4 skjortor/kavajer, som har varit för stora under en rätt lång tid, men som jag inte tagit bort av sentimentala skäl. Jag vet inte vad jag har tänkt. Kanske att jag blir lite fetare med åren och så passar dem igen? Jag vet faktiskt inte. Jag har då inga planer på att gå upp i vikt det närmaste århundradet hur som helst, så de där skjortorna får ges bort till lämplig mottagare, eller så slänger jag dem, alternativt Röda Korset. Det är faktiskt ganska mysigt med plats i garderoben. Ska snart ha en ordentlig rensning av alla garderober/byråer, så man får tömma lite. Både sånt som jag inte tänker använda mer, samt lägga ner alla tjocka vinterkläder i källaren och ge plats åt fina sommarplagg, gamla som nya. Blir väl att handla en del i Trelleborg (16 dagar kvar! :D) också, med pengar jag inte har. Får lösa det på ett eller annat sätt.


Min kropp känns inte riktigt i balans. Det började för ungefär en månad sedan med att min mage krånglade mest hela tiden. Högst störande.
Vidare så har jag törstat konstant dygnet runt i ungefär 2-3 veckor. Jag håller på att bli galen. Häromkvällen så bälgade jag i mig ca 3 liter på två timmar och var fortfarande lika törstig. Det hela slutar alltså med att jag är precis lika törstig som jag var från första början, men jag måste springa på toaletten 5782 gånger per dag.
Så dessa är mina huvudproblem just nu. Det tillkommer även småsaker som dyker upp hela tiden, allt ifrån plötsliga lätta yrselattacker till extrem huvudvärk till helt vanlig förkylning. Plus att jag är extremt trött hela tiden, något som borde ha förbättrats nu när det blivit ljusare ute och så, men så är inte fallet. Jag är även desperat sugen efter sötsaker hela tiden. Det är väl ingen åkomma direkt, men kan man inte vara sugen på typ morötter?

Så igår blev jag lite lätt hypokondrisk, något som jag inte är särskilt ofta. Funderade på om jag är laktosintolerant eller något, men om jag är det så kommer jag att strunta fullständigt i det. Mjölk, grädde, fil, yoghurt med mera är alldeles för gott för att vara utan och jag tänker inte börja beblanda mig med låglaktos- eller havreprodukter, de är inte ens nästan lika goda.

Dessutom nämnde min faster att hennes diabetes började med extrem törst. Det är ju inte helt omöjligt att jag skulle få diabetes heller, då det är väldigt vanligt i släkten. Jag gick därför in på en sida och kollade lite på symtom som följer nedan:

...där de tre översta symtomen stämmer mycket väl.
Är det så att jag har fått diabetes så blir jag ledsen i min själ. Jag är ju milt sagt livrädd för sprutor, så jag kommer strunta i att ta mitt insulin (för jag vill inte ha en pump i magen heller). Det kommer också vara helt omöjligt för mig att ge upp allt det goda i livet, så jag kommer antagligen fortsätta äta gott.
Alltså: Massor av godsaker + Inget insulin = Jobbig livssituation

Nej, nu ska jag sluta vara så förskräckt över allting och istället gå och dricka mer vatten. Den här gången kanske det hjälper.


Ska btw klippa mig på torsdag, äntligen :)

Söndag

Publicerad 2008-04-20 19:21:43 i Allmänt

Söndagar är jobbiga. Vad man än planerar så blir det som ingenting av det, och allt känns som att man gör det bara för att göra nåt över huvud taget.

Jag har umgåtts en liten stund med Henke och en lite längre stund med Robert. Vi kollade MTV och därefter Shoot 'em up, som för övrigt var en ganska värdelös film.
I fredags såg jag, Henke, Robert och Matti filmer med högre kvalitet, dock; The Blair Witch Project samt Hitchcocks klassiker Psycho. Jag köpte även två andra filmer, Jackie Brown och Halloween, som får avnjutas med bra umgänge vid bra tillfälle.

image39image40

Båda var bra! Även om jag somnade en liten stund i Psycho, men jag somnar till allt så det kan inte hjälpas. Hur som helst så är min trötthet inget bevis på hur bra/dålig en film är.

Lördagen spenderades till stor del hos farfar i hans stuga samt hos min faster, där jag fick enastående god mat och såg ännu en film. Jag har även bekantat mig närmare med deras nya familjemedlem, kaninen Åke. Trevlig prick det där, men han hade en minst sagt ojämn fördelning av energi under dagen ;)

Om jag ska återgå till idag så har jag nog inte så mycket att skriva. Jag lagade ordentlig mat idag, inte bara mikrade något halvfabrikat. Små, välstekta baconbitar med Creme Fraiche Mexican Chili eller vad den heter, plus lite svart- och cayennepeppar, och så pasta till det. Mums. Jag lyckades även tajma det hela rätt den här gången, så att pastan slapp bli överkokt/underkokt (kan man säga underkokt?). Det går framåt!

Nu är jag förfärligt trött i ögat så jag funderar på att sova en stund. Sedan återstår att se om man ids socialisera eller om man ska göra som jag egentligen planerat, dvs städa. Ska klura på det en stund.
Och förlåt mig alla isbjörnar, men Ramlösa Blåbär är hur god som helst och således min favorit just nu.

Glad :)

Publicerad 2008-04-15 23:42:18 i Allmänt

När Robert kom hit idag hade han med sig inget mindre än just den glassen jag nämnde i mitt föregående inlägg. Helt underbart gulligt. Min livskvalitet steg med 67,8%. Jag blev väldigt glad :) Tack <3

Hur som helst; jag, Henke, Robert och Axel kollade Battle Royale som jag aldrig har sett färdigt. Den är rätt bra faktiskt.

Nu är det snart sena natten och jag borde sova, men precis som jag anade spolade jag även bort tröttheten när jag tog bort sminket. Evigt återkommande problem.

Idag när jag kom hem så hade jag en massa inspiration och en massa ämnen att ta upp och debattera med mig själv om, men så fort jag satte mig vid datorn så glömde jag bort allt. Och nu när jag skulle skriva igen så hände samma sak, så jag nöjer mig med att lite kort berätta vad som hänt idag/ikväll och sådär. Kanske återkommer när jag skaffat mig en inspiration som varar.

Just nu råkade min shuffle-funktion i Winamp hamna på en låt som kändes ytterst nostalgisk när jag sitter här och gör just ingenting. Sånt gillar jag. Man glömmer som bort att låtar finns efter ett tag, och sedan när man återupptäcker dem så blir man väldigt mysig i själen.
Nu ska jag drömma gladare drömmar än igår natt.
Viva Rossiya.

Jag kom, jag åt, jag bloggade

Publicerad 2008-04-15 19:34:32 i Allmänt

Det är ungefär min dag i korta drag.

Hade matteprov, vilket gick åt helvete. I lindriga ord. Jag ville tröstäta detta: men tyvärr så fanns ingen sådan tillgänglig. Istället gick jag och jobbade och åt lite äpple istället. Inte direkt vad jag var sugen på, men man tar vad man får.
Skippade KU så det var hem direkt efter jobbet. Då gjorde jag lite välförtjänt mat åt mig själv, grillkorv och mos som för övrigt var riktigt gott. Sedan diskade jag, städade lite och njöt av tystnaden i huset. Nu är jag pensionärstrött igen som vanligt, men tänkte hålla mig från att sova den här gången. Det är ju trots allt inte så länge kvar tills det är sängdags.

Återigen: det enda som kretsar i mitt huvud just nu är . Och för att citera en viss person: den glassen är så god så att det är "heeeelt sjukt".

Back to basic

Publicerad 2008-04-11 12:56:32 i Allmänt

Idag hade jag en vision.
Mitt mellanmål skulle bli en kopp te med lite mjölk i. Inget specialte, utan helt vanligt klassiskt Earl Grey, som jag alltid kommer associera med flygresor. Mums.

Men vi hade inget Earl Grey, så det fick bli vanilj.

Recent, more or less

Publicerad 2008-04-10 17:55:57 i Allmänt

Det har ju då hänt lite saker sedan sist.

Mer eller mindre spännande sak #1:
Dansen är avklarad för den här gången. Gick faktiskt mycket mer smärtfritt än vad jag hade väntat mig, kunde konstatera att jag definitivt inte var sämst på att dansa där (vad jag vet iaf). Dock så var jag ju tre miljoner ljusår bort från att vara bäst också så det jämnar ut sig ;) Polka var dock inte min grej. Har ingen kontroll över de där tingesterna som kallas fötter.

Mer eller mindre spännande sak #2:
Våran gamla trotjänare till tvättmaskin började sjunga på sista valsen och för några dagar sedan så gick han bort (eller tja, vi påskyndade processen eftersom vi inte orkade reparera honom). Han har slitit hårt i sitt anletes svett, den stackaren.
Nåväl, vi köpte en ny, fin tvättmaskin, och med lite bärhjälp från Robert och Henke så hamnade den på plats i tvättstugan. Så var det dags för den att visa vad den går för! Så vi slog igång den, och allt fungerade fint och bra och det verkade inte vara några problem alls. Emedan tvättprogrammet närmade sig sitt slut och slutcentrifugeringen slog igång så började dock problemen. Jag hade gått och lagt mig för att läsa i sängen och plötsligt hör jag ett väldigt mystiskt ljud som inte riktigt gick att avgöra varifrån det kom. Det lät ungefär som att det var en helikopter precis utanför mitt fönster/under min säng/i källaren. Jag anade att det var den nya tvättmaskinen som helt enkelt centrifugerade väldigt ambitiöst, så jag lät det vara.
Så småningom tystnade ljudet och tvättningen var klar. Jag gick ner i källaren för att hänga upp tvätten och möttes av en makaber syn.
Tvättmaskinen hade studsat omkring av den vilda centrifugeringen och hade lyckats hoppa åt sidan, skapa extremt fula märken i bänken bredvid, därefter hoppat runt 180 grader och backat ut från väggen den stod vid, och sedan slutligen lagt sig själv i koma, då den backat så långt att kontakten åkte ut.
Jag flyttade tillbaka maskinen och satte in kontakten igen, så att de sista 12 minuterna av tvättningen skulle slutföras. Då började den monstercentrifugera igen och på nytt attackerade den den stackars bänken så att både den och tvättmaskin försågs med vanprydande märken. Jag försökte hålla emot utan framgång, och sedan satte jag och min broder oss på den för att få den att lugna ner sig.
Det gjorde den inte. Vi studsade precis lika mycket som maskinen själv. Till slut kom pappa ner och höll emot den tills den tvättat klart. Läskigt värre.
Problemet är dock åtgärdat nu, det var nån mojäng som skulle plockas bort innan tvätt som vi hade missat.

Mer eller mindre spännande sak #3:
Fredagen var fantastiskt rolig :) Det värmde i själen att få vara med.

I övrigt har inte mycket av intresse hänt. Ska återkomma när jag känner mig inspirerad ;)

Mums

Publicerad 2008-04-02 15:17:30 i Allmänt

Jag har funnit min nya favoritglass. Den slår till och med Rocky Road, och då är den bra. Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk heter den, och den var en välsignelse att äta. Chokladglass med vita och mörka chokladbitar, pecannötter, valnötter och chokladöverdragen mandel. Mums! Synd bara att man måste pynta ca 52 kr för en halvliter. Gott var det i alla fall, så det var nästan värt det. Åtminstone såpass att man kan unna sig det ibland (dvs rätt ofta).

Idag ska jag plugga fysik tills jag sprängs. Prov imorgon, således ingen sovmorgon utan vi börjar 8. Kul att vi har längsta dagen i världen sen också. Nåja, engelskan utgår ju pga provet så det är ju alltid nåt. Ska öva lite på min redovisning till på måndag.

På måndag (och onsdag) har vi för övrigt dans på idrotten. Kul, bara det att jag inte har någon taktkänsla eller motorik, utan jag dansar ungefär som en stelopererad gammal pirat med 16 träben och bruten ryggrad. Synd om dem som får dansa med mig säger jag bara ;)

Hur som helst, jag planerar nu att återgå till mitt pluggarstadium. Kanske springer en tur på löpbandet också om jag ids. Hade känts bra efteråt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela