Emelie

Tisdag

Publicerad 2008-12-30 21:01:21 i Allmänt

Idag är det tisdag och det är väl i sig bra, det innebär att det om snart 27 timmar är ett nytt år. Men plötsligt vet jag varken in eller ut. Ska slå mitt kloka huvud ihop med mig själv och figurera ut nåt smart, eftersom jag inte får så mycket svar från någon annan. Skiter det sig helt så sitter jag hemma hela nyårsafton i raggsockor och underställ, pangar mina fyra raketer och dricker överbliven saftglögg från julen tillsammans med Tomten.

Bästis.

Nej usch nu är jag surig och jobbig känner jag. All min glädje och energi som jag hade på morgonen blev som bortblåst. Bah. Nu ska jag koka te och läsa min bok, förhoppningsvis gör det mig på bättre humör.

Söndag

Publicerad 2008-12-28 23:53:15 i Allmänt

Nu tänkte jag sammanfatta min resa, jul och hemkomst med lite bilder.



Dag 1 inleddes med lite stek på stranden. Fast det var rätt så kallt. Dock trotsade min kusin detta, och badade i det enligt mig minusgradiga vattnet i flera timmar. Själv höll jag mig på torra land, badkruka och köldkruka (?) som man är.

Efter det undersökte vi affärernas utbud. De hade till och med svensk julmat att erbjuda.


Vi kom även fram till att de nog har lite annorlunda restriktioner på alkoholsorterna där, anar att sådant här inte går att köpa i Sverige:

Men inget sånt svammel har inhandlats, kära läsare. Det vågar sig ingen av oss på.


Dålig bild, men jag tyckte Rasputin Magic var ett ganska roligt namn på en vodka. Men det kanske bara är jag.
De hade även chips som var världens godaste.


Vi hann även med att skaka lite rumpa i den andalusiska natten.


Mat var det inte ont om i vårt fall. Detta var den största (och godaste!) plankstek jag ätit!


Vi tog ett halv motvilligt dopp i det iskalla havet på julafton, tyvärr inga bra bilder.
De hade även en julrulltårta på mataffären som var supersöt att se på och supergod att äta.


Klockan 04.00 på hemresedagen var det uppstigning. Då var man lagomt pigg och munter. Såhär glad var man under ungefär hela resdagen.


Men Wayne's Coffee på Arlanda erbjöd kaffe till en trött och för tillfället koffeinundernärd själ. De hade medium och stor kopp tillhanda. Den stora var verkligen STOR. Men den var välbehövd. Hade jag väntat bara lite längre så hade jag varit tvungen att ta den intravenöst.

Den ser inte stor ut på bilden, men det var typ en halvliter. Hann dricka upp en del innan jag fotade, men hela den muggen var full när jag fick den. Gott!

Det var väl det då. Finns en massa mer att säga men det kommer ändå ingen orka läsa. Det var en trevlig resa, men man drabbades av svår hemlängtan och nu känner jag att det är mycket skönt att vara hemma.

Just nu ser jag fram emot nyårsafton och hoppas att jag blir frisk till dess, för just nu snorar jag så jag håller på att kvävas. Jag snyter mig konstant, och drabbas dessutom av näsblod vid flertalet snytningar. Jag föredrar näsblod framför snor, dock. Blodet vet man var man har det, så att säga. Man har 4-5 liter i kroppen, och låt oss säga att det aldrig skulle koagulera vid näsblod. Då blöder man ut sina 4-5 liter, sen är det slut och man är död. Lätt som en plätt. Snormolekylerna däremot reproducerar sig effektivare än kaniner på speed, och det är en aldrig sinande ström som forsar ut ur bihålorna.
Men näsblod och snor i kombination är otrevligt. Nåja, jag hoppas på att bli frisk som sagt. Men då står väl vinterkräksjukan för dörren istället och vill komma in den 30 december. Såklart. I så fall gömmer jag mig under en sten och tycker synd om mig själv, och kommer ut nästa nyårsafton. Punkt slut.

Hemkomst

Publicerad 2008-12-27 11:18:21 i Allmänt

Igår kväll, vid 12-tiden, kom jag äntligen hem till mitt saknade hus. Efter att ha varit på resande fot sedan 4 på morgonen så var jag en aning slut, trött och less. Tror det aldrig har varit så skönt att krypa ner i sin egen säng. Jag sov tungt ända fram till på morgonkvisten, då jag efter en stunds vakenhet föll i en sömn full av knepiga drömmar. De var inte hemska eller så, bara konstiga, men det får man väl räkna med efter dagens alla intryck. Dock hade inga av drömmarna något som helst med dagens intryck att göra, men det kvittar.

Prick klockan 10.00 slog jag upp ögonen och kände mig utvilad som få. Jag åt frukost med pappa och sedan öppnade jag resterande presenter som låg under granen, lite som en andra julafton alltså. Vi kunde inte släpa med så många till Spanien så. Jag fick en massa trevliga saker, både på riktiga julafton och nu idag, samt dem jag fick innan jag åkte. Jag vill tacka alla presentgivande människor för det! :)
Jag och pappa råkade ge varandra identiska julklappar, det blir så ibland när man har samma smak. Men jag hade lyckligtvis sparat kvittot så vi ska sticka på Domus och byta hans mot en annan någon dag framöver.

Nu väntar uppackning av alla prylar och efter det mest troligt en städning av både mitt rum (det lär ligga saker överallt när väskan är tömd) och av mig själv (smutsig, svettig och allmänt ofräsch efter den långa resdagen, samt helt sjukt sugen på en bastu). Tyvärr har både jag, faster och min far drabbats av sjukdom under resans gång. Därför har jag nu tusen huskurer för att rensa ut och avsvälla mina bihålor, det är för jävligt att flyga med sådana problem, om jag nu får tycka synd om mig själv en aning.

På tal om att flyga så var landningen på Kiruna flygplats asläskig igår. Jag brukar aldrig nånsin vara flygrädd, men det blåste storm och det skumpade och hade sig, dessutom såg man knappt marken förrän man var precis ovanför den. Lite osäkert kändes det. Nåja, vi överlevde i alla fall.
Lite bilder och sådant från julen och från övriga resan kommer nog framöver. Orkar inte fixa det just nu för kameror och sladdar och allt ligger nerpackat i väskan nånstans, och min väska är ett enda stort kaos.
Nu ska jag sätta igång med dagens bryderier!

God jul!

Publicerad 2008-12-24 13:05:43 i Allmänt

Nu sitter jag på hotellet och njuter av att ha en fungerande anslutning. Snart ska vi ner och bada men vi kommer frysa ihjäl. Men bara för den goda sakens skull. Sen blir det dusch och en någorlunda svensk julmiddag, fast julmust får man inte tag på här tyvärr.

God jul på er alla!

Oj

Publicerad 2008-12-22 12:47:11 i Allmänt

Jag är ganska förvånad, Internet funkar faktiskt någorlunda bra här till och från.
Nu har jag och min kusin strövat omkring på den iskallt blåsiga stan i jakten på en julklapp åt hans flickvän. Vi hittade ett superfint halsband, problemet var att det kostade nästan 600 Euro :( Gubben i butiken måste ha tyckt att vi såg rika ut men faktum var att allt jag ägde var ca 56 Euro och 80 cent. Det kom man inte jättelångt med i hans butik, det billigaste kostade typ 300 Euro. Dåligt. Men vi spanade runt hela Nerja i alla fall, jag har hittat lite grejer som jag kanske ska investera i senare idag. Vissa grejer är väldigt billiga här. Mat, alkohol och parfym hör till den kategorin. Parfymer får man 100-200 kr billigare än i Sverige, beroende på märke. Vi har dessutom köpt en flaska vin för 0,99 €. 0,99 €! Och det var inte ens dåligt vin. Helt sjukt.
Smink, kläder och smycken är däremot i ungefär samma prisklass som i Sverige, om inte dyrare. Så det blir ingen storshopping för min del. Men jag köpte en parfym åt mig själv som luktar himmel :)

Nu ska jag upp på taket och sola (= frysa). Idag var det ganska kallt.

Spanien, dag 5 (4)

Publicerad 2008-12-22 09:19:57 i Allmänt

Idag är det måndag och Matti fyller år, grattis! Jag hade glömt lägga in den noteringen i telefonboken, dock har jag ett sådant superminne att jag faktiskt kom på det på eget bevåg.

Kan inte skriva jättelångt för Internetanslutningen här är högst ostabil. Jag snyltar på grannens, eller nåt. De kanske blir sura. Men jag ska i alla fall säga att igår var den första ordentligt varma dagen (dvs den första som det inte kom isvindar från havet och jag slapp ha gåshud hela tiden där jag tvingar mig själv att pressa i solstolen) och jag har bränt mig på ryggen. Skönt. Hellre rödbränd än kritvit, då märks det i alla fall att jag varit borta.
Dessutom ska jag säga att jag har hittat min favoritrestaurang. Inte för att maten var enastående, den var god men inte något extremt sådär, men de hade ytterst charmiga servitörer där. Och de kunde knappt ett ord engelska men de log uppskattande åt en när man försökte beställa på knagglig spanska som man egentligen inte ens förstår, men de förstod. Åh, som de förstod :) Spansk-italienska människor som kommer fram med en ros mellan tänderna och bär en över trösklarna och lagar underbar tiramisu och fantastiska pizzor och pastor.
Fast så kanske det inte riktigt var. Men maten var god.

Åh vad jag önskar jag gått spanska istället för tyska. För hur ofta har jag faktiskt fått användning av tyskan? Och hur ofta har jag behövt spanskan?
Tid spenderad i tysktalande länder: Ca 4 timmar av mitt liv, en liten tur över gränsen från Danmark 2003 för att de vuxna skulle inhandla förfriskningar till ett mer tilltalande pris.
Tid spenderad i spansktalande länder: Ca 1512 timmar av mitt liv, så vitt jag kan minnas. Statistiken talar för sig, spanska borde varit mitt val :( Men på min dåliga skola så fanns det ingen möjlighet till att läsa spanska. Fy.
Dessutom är spanska mycket vackrare. Jaja.

Idag ska vi ner på stranden igen. Denna gång tar jag med bikinin istället för fleecetröjan. Det är ganska ombytligt väder här. Fast när vi går med shorts så går lokalbefolkningen med täckjackor. De skulle behöva få uppleva en norrländsk vinter!

Tillägg sent på natten.

Publicerad 2008-12-18 00:17:00 i Allmänt

Jag har fortfarande inte kommit i säng. Dumma, dumma, dumma Emelie. Jag har mixtrat med att föra över ansiktstvätt och sånt i småflaskor så att de inte blir så skrymmande, men jag grisade mest över hela toan.
Jag skulle bara tillägga något som jag hade tänkt skriva i förra inlägget; att jag fått öppna julklappar både igår och idag. Igår fick jag The Terminal av Axel och säsong 1 av 24 i en snitsig box av Henke och Matti. Stort tack till er alla tre för uppskattade presenter :)
Idag fick jag också två presenter, eller egentligen fler men jag öppnade bara två. Det var Guitar Hero World Tour till Wiin av min bror (zomg! :O) och VoluMaster från Björn Axén Tools av mamma och Anders. Båda dessa är saker som jag velat ha länge, så det var väldigt fint av er, tack tack! :) Även om jag tycker att min bror inte borde lägga så mycket pengar på sin suriga syster, jag får ju dåligt samvete för att jag köper snikopresenter!

Dessutom fick jag världens charmigaste tomte av min kusin. Ni vet sådana där som man gjorde på dagis, av toarullar och såna där kulor som man limmade fast ögon, skägg och en liten luva på. En precis sådan hade hon gjort till mig. Jag blev genast förälskad. Tyvärr blev den lite skadad i den svåra blåsten, nu ska jag göra vad jag kan för att laga den för den är supersöt :(

Nu måste jag verkligen sova. Hoff.

Onsdag

Publicerad 2008-12-17 21:22:24 i Allmänt

Idag var min sista dag i skolan för i år. Den var inte direkt hård, endast idrott som egentligen inte var riktig idrott det heller. Julkul kallades det visst, vet inte om det var så värst kul men i alla fall bättre än fotboll eller lacrosse nåt sånt där annat fånigt. Jag är ett sådant enormt fan av sport.
I alla fall, vi skulle ha det med MSP2 och TE2. Saken är den att MSP2 tydligen skrev NP i Ma B just idag, just på idrottstiden, något som deras idrottslärare inte blivit underrättad om. Länge stod vi julkulsugna NV:are och TE:are och väntade på dessa olydiga MSP:are som aldrig dök upp. Sen berättade Rova sanningen för de ledsna idrottslärarna, väntandet på MSP avblåstes och vi körde igång. Vi blev indelade i olika lag och fick göra en massa konstiga övningar. Vårt lag var dåliga på allt (särskilt på att stapla backar) förutom att bära påsar på huvudet, något som vi gjorde otroligt graciöst och med enastående glöd. Eller nåt. Min pingisbollsprestation är jag dock stolt över, jag trodde det skulle gå åt helvete. Nåväl, vi kom i alla fall inte sist. Bara näst sist.

Efter idrotten stod valet mellan att gå hem och äta, eller att äta på skolan. Valet föll självklart på skollunchen, då det var julmat som serverades. Trots att det var skolans så var den inte så pjåkig.

Jag kollade även mitt nationella prov i Ma C som gick högt över förväntan. Jag kan nu med stolthet säga att jag är... stolt. Nu vill jag banne mig ha MVG i betyg också, annars tänker jag bli emo på heltid.
Skulle även förlänga lånet på min bok i skolbiblioteket, men de behagade ha stängt just denna dag så då behagade jag smyglåna boken över jul. Det är ändå ingen som tänker låna den under jullovet i alla fall, och jag behöver i sanning läsa ut den.

Nu har jag fyllt iPoden med skit, packat ner 3 böcker, fått mitt nya spel och packat ner 10 ton kläder. Redo för avresa. Tjugo över 6 imorgon bitti lämnar jag detta hus till förmån för spanska solkusten i en veckas tid. Jag hoppas att det ska bli tid över för att sortera ut tankarna och vara mig själv för en stund. Det tänker jag i så fall unna mig.

God jul på er alla!

Måndag

Publicerad 2008-12-15 23:49:23 i Allmänt

Idag har varit en jobbig dag. På flera sätt. Just nu vet jag inte riktigt var jag står, vad jag vill och vad jag känner. Men så mycket kan jag säga, att jobbigt är det. Nu ska jag sova på saken, förhoppningsvis känns det bättre imorgon. Eller inte. Den som lever får se.

These eyes have seen no conviction

Publicerad 2008-12-14 15:49:58 i Allmänt

Igår var en seg period. Jag var supertrött hela dagen, fast jag sovit länge. Varken fysisk eller mental ork hade jag. Orkade knappt knuffa plogen framför mig när jag skulle skotta gården. Dessutom var det en förbannad stupränna ivägen som gjorde att jag drabbades av svåra smärtor i höften. Dåligt.

Jag somnade på soffan, men om möjligt så blev jag bara ännu tröttare av att vila ut. Det var som att någon hade sugit ur all energi ur mig och att den aldrig skulle komma tillbaka. Idag är den tillbaka, dock. Tror jag. Jag har i alla fall sovit mycket ordentligt inatt.

Robert kom hit på kvällen, fastän jag inte riktigt orkade med att vara social men det var ju inte direkt så att vi var de mest aktiva människorna på jorden. Vi gick på Statoil och hyrde film, det blev denna:



Den var mot förmodan faktiskt ganska rolig.

Idag ska jag lägga energin på matematik och förbereda mig inför nationella provet på tisdag. Efter det så blir det matte D och E för hela slanten, jippi!

Lördag morgon

Publicerad 2008-12-13 11:30:11 i Allmänt

Idag när jag vaknade så meddelade min far att det hade snöat ungefär 3 miljarder kubikmeter på gården. Det hade det också. Jag blev nästan sur, och frågeställningarna ploppade upp i huvudet. Varifrån kommer all snö? Tar det aldrig slut? Vad kommer härnäst? Finns Gud? Varför får aldrig min fina krubba lämnas ifred på min fönsterbräda? Varför köper Matti så äckliga godisar jämt?


Förutom skottarnyheter så kan jag meddela att jag sovit hur bra som helst inatt. Tror det var längesen jag känt mig så nöjd och utvilad efter en natts sömn. Jag ska aldrig byta säng.

Kollade även Idolfinalen igår. Det var ju ganska klart att Kevin skulle vinna, men jag kollade i alla fall. Jag hatar Kevin, usch vad jobbig han är. Tyckte synd om Alice för hon är så himla mycket bättre. Fattar inte att så många dåliga kom såpass långt i tävlingen, typ Robin jävla B, Johan, Kevin med flera. Hade hoppats på Lars (innan han började svamla, fast jag tycker ändå att han är bäst) främst av alla,  sen Anna, Alice, Robin E eller Sepideh, och Loulou bara för att hon var så mysig. Dåligt av svenska folket (eller snarare svenska folkets fjortisar) att rösta fram folk bara för att de är snygga eller nåt. Upprörande.

Nåja, snart ska jag ut och skotta. Som SP hade sagt det; Fläsket brinner!

Onsdag

Publicerad 2008-12-10 19:52:31 i Allmänt

Idag har jag slutligen funnit en chokladkalender. Den fanns på OK för 15 kr om någon undrar. Det gjorde min dag! Nu får jag dessutom äta 10 bitar på en gång. Fast allvarligt talat så är jag inte särskilt sugen; pappa fyller år idag och därmed så har jag ätit tårta alldeles nyss. Men senare, under kemipluggandet, så kommer jag säkerligen behöva ett litet näringstillskott då och då.

För övrigt så insåg jag att jag är mycket fattig, något som jag tycker är väldigt otrevligt. Jag äger knappt 200 kr, totalt, så jag kan inte ens slösa pengar på småsaker som en kopp kaffe i skolfiket (det blir mycket om man lägger ihop allt). Jag måste jobba mer, verkar det som. Samt vänta på studiebidraget i januari, och det är ju garanterat inte ens ett helt studiebidrag eftersom de som delar ut det är så förbannat snikna. Vadå inte hela studiebidraget bara för att vi inte hade skola exakt hela månaden?! Helt rubbat. Det är ju inte skolan som kostar pengar i ungdomarnas vardag, fattar de väl. Men nej, tydligen så är det någon sorts timpenning för skolgången. Fnys! Jag blir upprörd.

Jag ska även varna mina läsare för att svara i telefonen om det ringer från nummer
+88 213 213 608 eller liknande, dvs ett mysko samtal från Bangladesh (de kan säkert ringa från andra landsnummer också, de använder satellittelefoner läste jag nånstans). Jag fick ett sådant samtal igår kväll kl 23:36 för att vara exakt, jag var just på väg att somna när det ringde 1-2 signaler och sedan la de på. Jag hann inte svara och tur var väl det. Jag googlade detta mystiska nummer, vågade inte ringa upp, och jag upptäckte att det är fler än jag som drabbats av dessa samtal... Hur som helst, svara inte och ring inte upp, det kostar typ 10 Euro i minuten. Mer info här.

Vi jobbar också vidare på julpjäsen som ska framföras på måndag. Hoppas ingen kommer och kollar. Ingen kommer fatta våran humor i alla fall, den är nog i mångas ögon ganska... annorlunda. Men jag kommer få arbeta hårt för att jag inte ska kikna av skratt när vi spelar upp det hela. Dessutom måste jag jobba på min ghettoröst. Men kul ska det bli :)

2 prov kvar att avverka, samt 5 skoldagar. Sedan åker jag till Spanien och då ska jag glömma allt vad skola heter i en vecka (plus jullovet), fyfan vad skönt. Dagens dilemma blir huruvida jag ska ta med min chokladkalender till Spanien eller ej.

Söndagssjukan

Publicerad 2008-12-07 21:02:24 i Allmänt

Usch vad jag är lat. Och oproduktiv. Jag hatar att jag inte har någon tid alls, vad gör man då? För man har ju inte bara nödvändigheter (typ läxor) hängande över sig, mänskliga behov såsom att äta, sova och göra onödiga saker tillkommer ju också.

Nu ska jag hur som helst försöka åsidosätta mina mänskliga behov och istället embarkera mig i genetikens fantastiska värld.

För den som ville veta så kan jag ju tillägga att det mest produktiva jag gjort idag har varit att prova ungefär 32 000 plagg för att avgöra vilket/vilka jag ska ha på mig på nyårsafton, onödigt tidigt ute, men eftersom det tar ungefär en månad för mig att bestämma mig så kan man ju nästan säga att jag börjar bli sen. Jag hann ändra mig ungefär 32 001 gånger, bör det tilläggas. Men nu har jag kommit fram till att planen jag hade från början helt skall skrotas, slängas åt sidan och stampas på. Längre än så kom jag inte. Jag kanske går naken.

Sammanfattning av helgens extravaganta händelser

Publicerad 2008-12-07 12:18:54 i Allmänt

På fredag var jag som sagt ledig och jag spenderade eftermiddagen med Matti på stan, där även tårta intogs (en onödig utgift må jag säga, och jag orkade inte ens hela biten). Tyvärr hittade jag ingen chokladkalender och mitt hjärta krossades en aning.
Jag lyckades för övrigt med att halka framför två tjejer i kanske 12-årsåldern och i mitt plötsliga fall så brölade jag ofrivilligt så båda de stackars flickorna blev rädda. Det är inte lätt när det är vinter. Stackars barn. Nåväl, de behövde åtminstone inte skämmas å mina vägnar. Däremot verkade folket som satt och fikade inne på Brända vara mycket amuserade.

Efter det så var det avfärd hemåt. Planen var att promenera, det är ju inte direkt långt, men så dök min mor upp ur tomma intet på stan, i rättan tid! Tiggde skjuts då hon ändå var på väg hem till oss och sen kände jag mig lat, men man kan ju inte få allt. Senare på kvällen kollade vi nån film som hette The Devil's Chair eller nåt sånt, den var bättre än vad jag väntade mig men kanske inte det bästa man har sett.

Igår så åkte vi på Team Sportia och investerade i lite nödvändigheter. Därefter åkte jag till Robert och gick därifrån till Kjell för att prova sushi för första gången i mitt liv. Lite rädd vad jag, och jag hade inte så höga förväntningar - den här fisken var ju inte ens gravad eller något. Men faktum är att det var helt okej. Vi fick flera olika sorter; en med torsk, en med lax, en med scampi och en med tonfisk, någon med crabfish och grönsaker.
Mitt problem var mest den lite sladdriga konsistensen, plus att det var så svårt att äta med både pinnar och händer utan att hela biten föll sönder. Annars var det rätt gott. Kanske inget jag skulle börja laga hemma eller så men i alla fall. Nu är man en erfarenhet rikare.

Efter middagen åkte jag hem, och där väntade faster. Vi såg Barnhemmet, fast satt mest och pratade. Efter att hon hade gått kom Robert, och ungefär en timme senare kom Henke, Matti och Axel. Vi såg slutet på Hannibal Rising som råkade vara på TV, därefter spelade vi FamiljeGeni vilket var ett lite annorlunda avbrott i våra eviga filmkvällar. Även min bror deltog, tillika vann. Fast han hade ju barnfrågor så vad väntar man sig... Matti kom tvåa, eller etta i the battle of the vuxenfrågor, och sen ides vi inte spela ut det sista, klockan började ändå närma sig tre.

Efter det var det dags för sängen, men än en gång kunde jag inte sova. Det kommer bli ett helvete nu inatt, och även den följande skoldagen. Meh.
Ska nog göra kemiprovet på fredag. Eller tidigare. Får se hur snabbt jag blir färdig med uppgifterna.

Nu ska jag leta föda, för jag har inte förtärt någonting annat idag än en kopp kaffe. Otrevligt att dö en svår svältdöd.

Sömnlös

Publicerad 2008-12-06 04:03:19 i Allmänt

Klockan är i skrivande stund 03:56 denna tidiga lördagsmorgon och jag lider av ett otal olika åkommor, de som främst plågar mig är sömnbrist och svält. Jag ogillar mörkret samt högen av läxor som skriker åt mig att de måste göras, men jag anser mig inte tillräckligt alert för att kunna hantera kemi, biologi och kanske en gnutta matematik nu för tillfället (trots att jag känner mig piggare än vad jag normalt brukar göra ungefär vid den här tiden på dygnet plus en sisådär 12 timmar).

Magen vill ha mat men eftersom jag inte har någon lust att skämma bort den under gryningstimmarna (om man kan kalla det gryning när det ändå aldrig blir ljust) så får den inget sånt. Trots att jag har en halv skål tråkig kycklingsallad som bara står där alldeles ensam i kylen.

Dessutom noterade jag att jag inte kan hålla koll på varken stavning eller grammatik just nu. Jag reserverar mig för eventuella skrivfel.

Nej, nu ska jag försöka återgå till mitt stappliga försök att somna. Klockan är nu 04:03 och med det så avslutar jag detta inlägg.

Skolkatalog

Publicerad 2008-12-04 19:31:23 i Allmänt

Idag damp den beryktade skolkatalogen ner i brevlådan, en alltid lika spännande upplevelse!

Jag kunde snabbt konstatera att bilden på mig förbättrats sedan förra året en aning. Förra året log jag på ett sådant mystiskt sätt att jag skulle kunna tas in på Pite 55 vilken sekund som helst. Till och med Fräulein SP kommenterade den bilden, tackar som frågar.
I år var det då som sagt en förbättring. Inte helt nöjd men man kan inte få allt här i livet. Det som var lite tråkigt var att våran klassbild, som skulle vara så festlig, istället var full av så många sura miner. Ingen såg riktigt glad och party-ig ut, allra minst jag. Tråkigt! Det tog lite udden av det hela. Men vi gör det bättre nästa år.

Även farmor och "mommo" kom förbi idag. Det var mysigt! Det fikades lussebullar, pepparkakor, kaffe och julmust. Man kan inte få för mycket sådant i december.

Imorgon är jag ledig, vilket är hur skönt som helst. Anledning: Dubbel biologi i måndags, alltså ingen biologi imorgon. Ingen matte, då halva klassen är borta (matematik diskret-prov) och vi har ändå bara repetition inför NP i matte C som vi har nån gång före jul, länge kvar tills dess åtminstone. Och vi har heller ingen kemi för det är MSPs tur denna vecka, hihi. Alltså kan jag sova tills själen lossnar, och sen ämnar jag gå upp på stan och göra bort lite julklappsköp. Dessutom måste jag köpa en chokladkalender, trots att jag är sent ute. Resten av dagens planer får tiden utvisa.

Nu ska jag hitta på nåt skoj. Till exempel kemi eller så. Finns faktiskt ingenting i världen som är mer spännande än det.

The next worlds

Publicerad 2008-12-01 23:46:59 i Allmänt

Omkring 1998-1999 någon gång så fick jag en skiva med i en tidning som hette Komputer för alla, om någon minns den. Tror den heter PC-tidningen nuförtiden men spela roll. Hur som helst, på denna skiva fanns det ett demospel som jag spelade helt sanslöst mycket efter det, det hette Russian Roulette 2: The next worlds. Ack så många timmar jag spenderat framför datorn med detta spel under den tiden.

Det hela utspelade sig i något slags framtida Ryssland, där det uppenbarligen var något slags inbördeskrig mellan en röd flagga med en dödskalle och en vit flagga med en treklöver. Man skulle alliera sig med någon av sidorna, och därefter utföra en massa olika uppdrag och slutligen utplåna motståndarsidan. Allt detta, själva historien, fattade jag inte så mycket av då, man hade ju knappt hunnit bli varm i kläderna angående engelskan. Det roliga var mest att springa omkring i dessa smått läskiga, torftiga och synnerligen övergivna miljöer, hoppa in i alla möjliga olika fordon (flygplan, pansarvagnar, ångvältar, bilar med konstiga kulsprutor på, you name it) och fara omkring och utforska och skjuta sönder saker. Allt till otroligt stressande musik såklart.

Och såklart så var man tvungen att vara lite rädd också, det hörde ju till. För i städerna kryllade det av konstiga robotar, som hade skumma ljud för sig och som skulle göra allt som stod i deras makt för att bomba sönder en till en liten askhög.


Och då var det minsann inte lätt när man var liten och rädd! Men det var ändå ganska rättvist, de skjöt bara på en om det var man själv som skjöt först. Eller om man allierade sig med någondera sida. Ganska bra när man är räddhare som jag.

Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Någon lånade spelet, jag fick tillbaka det, någon lånade det igen, vet inte om jag fick tillbaka det eller om det försvunnit helt under alla dessa år, men med millennieskiftet, och därmed även skiftet från Windows 95/98, så föll det i glömska. Förra året kom jag att tänka på det igen. Gjorde en sökning efter det, både bland bekanta och på Internet, men det verkade som att något sådant här spel aldrig någonsin funnits. Till slut lyckades jag få fram att det en gång skapats av ett ryskt företag vid namn Buka Entertainment, men inte ens på deras hemsida verkade det som att det någon gång funnits ett spel vid namn Russian Roulette 2. Då gav jag upp. Antog att spelet egentligen hade hetat något annat, eller att det helt enkelt inte funnits.

Sedan kom jag att tänka på det idag igen. Och jag blev plötsligt fast besluten att leta upp det igen. Efter idogt sökande så kom jag slutligen fram till att det faktiskt hade funnits. Jag hittade till och med ett nerladdningsbart demo! Och jag tror det var längesedan jag blev så glad. Nu fick jag faktiskt spela det igen. Dock fungerade inte ljudet, vilket var ungefär 70% av upplevelsen (när jag var liten så tyckte jag knappt det fanns något läskigare ljud än robotarnas brummande) så det var lite tråkigt. Dessutom började det lagga efter varje filmsekvens. Men det viktigaste var ändå att jag fick bekräftat att jag inte bara svamlat under alla dessa år. Och spelmusiken i mp3-format fanns bland filerna, redo att börja lyssnas på. Nostalgifaktor 3000. Även om det kanske inte är världens bästa spel så måste man ändå få återuppleva barndomen någon gång ibland. Hade ljudet fungerat hade jag säkert fortsatt spela det än idag, haha ;) Fast om någon där ute sitter på en skiva från Komputer för alla från 1998-1999 någon gång, med det här spelet, hör av er! :P

I sanning utmanad

Publicerad 2008-12-01 00:33:28 i Allmänt

Jag blev utmanad av Jennie, här följer resultatet!

7 saker jag ska avslöja om mig själv, som folk kanske redan vet men det kan ju alltid vara bra att påminnas om inte annat.

1. Jag är inte, och har aldrig varit, särskilt förtjust i smör. Det förstör bara mat och mackor och annat som det blir en del utav.
2. Jag får ofta konstiga idéer när jag precis är på väg att somna, som jag alltid har glömt bort när jag vaknar och därför måste jag ta itu med dem på en gång. Det kan vara allt ifrån att skriva en bok till att sy ett pennfodral eller kolla upp hur man dansar tango (alla dessa är autentiska exempel).
3. Jag är livrädd för de flesta insekter samt alla former av sprutor och akupunktur och liknande.
4. Jag får tvångstankar av att läsa böcker. Börjar jag på en bok så måste jag läsa klart den, oavsett hur dålig den är. Jag hoppas alltid på att den någon gång ska bli bättre, även om jag så måste fortsätta tänka i de banorna ända till sista sidan. I och för sig så får jag tvångstankar av att lämna många andra saker ofärdiga också.
5. Jag klarar inte av att befinna mig i ett rum där dörren "pekar" mot mig (ännu ett exempel på tvångstankar). Med peka menar jag att dörren smalaste sida står riktad mot mig, alltså dörrens "tjocklekssida" eller hur jag nu ska förklara det. Folk kanske fattar ändå. I så fall måste jag akut antingen stänga eller öppna dörren helt och hållet.
6. Jag drömmer ofta (dock inte så ofta som när jag var mindre) mardrömmar om tåg och bilar som kör omkring utan förare, och de gillar uppenbarligen också att köra över min bror eller andra som står mig nära i mina drömmar. Eller så drömmer jag att de som står mig nära får nippran och dödar andra som står mig nära. Otrevligt. Fast en av de läskigaste sakerna jag nånsin drömt är när jag i kanske 8/9-årsåldern drömde att min morfar förvandlades till en prinskorv som jagade mig och skulle döda mig. Värre än den värsta skräckfilmen!
7. Om jag ska kunna somna när jag sover ensam så måste jag ligga på sidan (helst höger) och ha täcket så långt uppdraget att det täcker mitt öra. Antar att det hängt med sedan barndomen då jag var extremt mörkrädd och inte kunde somna utan täcket över huvudet. Nu är jag inte särskilt mörkrädd längre (men visst händer det ibland i våra mörka vinternätter) men måste som sagt ändå ha täcket åtminstone över örat för att kunna sova. En vanesak.

Sådär, det var väl det :)

Nu måste jag sova, skola imorgon och jag är osugen som alltid.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela