Emelie

Årets bästa

Publicerad 2008-06-24 23:39:17 i Allmänt

Ska bara tillägga att idag så vann jag en nio månaders prenumeration på korsordstidningen Lätta Kryss. På en lott från Svenska Psoriasisförbundet eller något sådant. Jag har klagat så mycket på att Henrik vinner så mycket hela tiden (t ex den där förbannade iPoden). Nu har även jag fått min beskärda del!

För vem kan egentligen klara sig utan 32 soliga sidor som dessa?

Flap Jack

Publicerad 2008-06-24 17:34:27 i Allmänt

Behövde inte jobba utomhus idag, som tur var. Det var nog blött att ta sig dit och hem igen. Jag var dum som önskade regn igår, men i stridens hetta så behövde jag det. Nu kan jag säga som så att det gärna får försvinna igen.

Snö på torsdag = en festivaldag i spillror. Dock inte en särskilt viktig dag.
Dessutom verkar väderutlovarna inte kunna bestämma sig för vad som gäller under fredag-lördag. SMHI säger 6 grader och regn till halvklart på fredag medan YR säger 10 grader och halvklart. Lördag enligt SMHI är 10 grader och sol och enligt YR kraftigt regn, blåst och 14 grader. Bah.



Väldigt udda reklam, må jag säga.

Money for nothing and your chicks for free

Publicerad 2008-06-23 18:02:31 i Allmänt

Äntligen börjar kapitalet återuppbyggas. I helgen ramlade studiebidraget in, och den 25:e får jag antagligen pengarna från förra veckans jobb, samt tisdagsarbetet som jag haft under våren. Känns väldigt bra faktiskt. Nu kan jag faktiskt betala allt jag köpt, och handla suovas på festivalen! Mums.

Min broder hade gjort en tårta idag när jag kom hem från jobbet. Den såg ytterst god ut och jag var vid den tidpunkten så hungrig att jag kunnat äta minst 5 sådana tårtor. Problemet var att den var till hans kompis som fyllde år. Jag fick inte ens smaka. Lågt, tyckte jag (och tycker så fortfarande).

Nåväl, idag såg jag till att en dag kunna äta mitt bröd i mitt anletes svett genom att riva en ställning, eller snarare ta bort plåttaket från någon sorts vägglöst förråd. Eller nåt. Hur som helst, det där plåttaket satt som berg och jag har haft otaliga raserianfall när jag försökt ta bort det. Dock uppkom inte ilskan till största delen av det faktum att jag inte fick bort plåten, utan snarare på grund av att den försökte göra mig illa hela tiden. Jag har skadat mig mest hela tiden idag, klantig som jag är. Jag har bland annat lyckats med:
  • att hamra mig i knät
  • att ge mig själv en käftsmäll med inkluderande (liten) fläskläpp med en sprättande plåtskiva
  • att skrapa/slita loss hudsjok från mina vrister med vassa plåtbitar
  • att mosa min fot med onda gjutjärnsrör
  • att tillika klämma fingrarna mellan ovanstående rör
  • att slå huvudet ungefär 74693897 gånger i brädor/spikar/rör/plåtbitar med mera
  • att hamra mig på fingrarna
  • att slå mig själv med en kofot i ansiktet
Jag är helt enkelt inte lämpad för min egen kropp. Nåväl, det var inga direkt allvarliga skador jag drabbades av, tror jag kommer bry mig mer om träningsvärken imorgon :) Men money talks!

He's SO mysterious!

Publicerad 2008-06-22 14:52:40 i Allmänt

Midsommarhelgen tillbringades i Foldvik, Troms, Norge. Det blev inte regnigt som det hade blivit förutspått, faktum är att vädret blev rätt så bra emellanåt. Att sova på båten i solskenet rekommenderas för alla som är trötta. Tur att jag inte fick fisk just då, för då hade mitt spö försvunnit i djupet.
På tal om att inte få någon fisk så gällde det för ungefär hela resan. Vi (dvs 9 personer) har fiskat så gott som konstant, både med kastspön från bryggan och med havsspön från båten, och inte har vi fått någonting alls. Eller jo, vi fick kanske sisådär 5-6 småsejar under hela helgens gång, men ingen av dem var värda att ta upp och rensa ens. Det var den mest livlösa fiskeresa jag har varit på. Tråkigt värre. Hursomhelst, det har varit kul ändå att bara komma iväg och umgås, vi har skrattat en hel del, både med varandra och åt varandra. Men bara av kärlek ;)

Idag vet jag inte vad jag ska syssla med, men det blir nog en tidig kväll för jag känner mig jättetrött, trots att jag sovit en lång stund i bilen (jag har sovit med vidöppen mun och snarkat också, charmig som jag är). Imorgon blir det arbete igen, mer på hemmaplan denna gång men det spelar inte sån stor roll, så länge jag har något att göra. Jag har ju ett halvt skotergarage kvar att måla dessutom.

Festival till helgen, mysigt mysigt. Jag hoppas på bättre väder än vad sommarlovet än så länge haft att erbjuda, en regnig festival är aldrig kul.



"För Mr. X är så duktig på att fejka fall." :)

Ingen sladd

Publicerad 2008-06-18 08:05:30 i Allmänt

Skulle lägga in bättre musik i iPoden men den förbannade sladden är ju spårlöst försvunnen. Den finns helt enkelt ingenstans i universum. Och en ny kostar 175 kronor på Apples hemsida, och kostar säkert ännu mer här hemma bara för att jävlas med mig. Skit.

Arbete, dag 2

Publicerad 2008-06-17 17:39:23 i Allmänt

Idag har jag, precis som igår, bara målat. Funkar bra. Man behöver inte tänka så mycket, på med musik i lurarna och så går det som en dans. I och med att jag målar så har jag dock handskar som ofta är kladdiga med färg, och jag orkar inte alltid lägga ned hink och pensel, krångla av handskarna och fiska upp iPoden när det kommer en låt som jag inte vill lyssna på. När jag dessutom har lagt in en massa musik utan att bry mig om vad jag lade i det allra minsta så kan man under målningens gång få överraskas av extremt högklassig musik, som jag lyssnat på idag:
  • Rysslands nationalsång, framförd på Bolshoi-teatern
  • Kobojsarna - Sång om Ingenting
  • Laser - Det var en gång en fågel
  • Markoolio - Markoolio Rider Igen
  • Eiffel 65 - Blue
  • Daniel Erkki - Kärlek Genom Åren
  • 2 In A Tank - Shoes
Med mera.

Jag har dock inte bara lyssnat på dålig musik. Har nyupptäckt några låtar som jag inte tyckte var så bra till en början, men som nu var riktigt mysiga:

  • Three Days Grace - Time of Dying
  • In Flames - Your Bedtime Story Is Scaring Everyone
  • Three Days Grace - Over And Over
  • Resten har jag glömt. Men de var bra.
Nej, nog om musik. Nu ska jag och handla med min far och sedan ska jag se Kill Bill med Henke, Axel och Matti, såvitt jag vet :)

Igår kväll

Publicerad 2008-06-14 13:13:03 i Allmänt

Igår spenderade jag kvällen hos Henrik, tillsammans med Hanna, Agnes, Viktoria, Emil, Rova, Jim, Sampe och Robert. Det var en ganska slö kväll där vi mestadels bara satt och kollade TV/film, men det var mysigt ändå. Var hemma före halv 1 och då var det skönt att sova, steg upp såpass tidigt på morgonen att jag var helt slut hela dagen.

Imorse steg jag dock inte upp särskilt tidigt. Min far väckte mig 10.10 ungefär, och jag låg och drog mig i sängen till strax efter halv 11. Därefter gick jag ut för att mysa och äta frukost i solen, har suttit där till klockan 1. Solen gick dock i moln precis och verkar inte vilja komma fram på ett bra tag, så funderar på att duscha och göra nåt annat istället.

Planer för dagen: Inga alls, förutom att bädda sängen, dammsuga hallen och städa upp lite i mitt rum (vet inte vad jag gör för att få det så stökigt hela tiden). Jag var hemskt sugen att sticka på utebadet men vet inte ens om det är öppet ännu. Dessutom har jag inget sällskap och vädret tillåter väl inte helt och hållet. Men någon gång i sommar blir det utebadet, var så säkra! Jag kommer dra med folk vare sig de vill eller ej. Men då måste det vara ren och fin sol, för av erfarenhet vet jag att det området invaderas av miljarder och åter miljarder knott och myggor så fort solen går i moln, och sånt klarar jag inte av.

Nu ska jag duscha, och så får man se vad eftermiddagen/kvällen har att erbjuda sen :)

Sommarlov

Publicerad 2008-06-13 13:27:33 i Allmänt

Även om inte vädret kändes särskilt somrigt så är det väldigt skönt med sommarlov. Det enda som var fel var väl att vädret var dåligt och att mina skor åt upp mina fötter så jag nu har en koloni av skavsår på vardera fot. Men det är definitivt värt det!

Det kändes nästan tomt igår när man visste att man inte behövde plugga till någonting alls. Inte minsta lilla sak! Vad ska man nu göra med sitt liv, när man faktiskt har en fritid? Tja, på måndag börjar jag jobba i alla fall. Eller kanske redan på söndag, får se. Så länge jag får pengar så är jag mycket nöjd.

På tal om det så är jag väldigt sugen på att få pengarna från miniorerna. Svenska Kyrkan, rappa på :) Jag behöver dem nu. Jag har en massa skulder + skor att betala, plus att jag behöver ha lite pengar under den kommande festivalen. Hur ska det annars gå när man inte får köpa åtminstone 2-3 st suovaskebaber? :( Då blir det ju inte någon komplett festival.
Nu blev jag jättesugen på festivalsuovas. Med lingondressing... Ska bara drömma om det nu fram till festivalstarten.

För övrigt så petar mitt enda VG i betyget mig i ögat och stör mig så fort jag kollar på pappret. Ska för evigt ha det inuti det fina bruna kuvertet.
Skulle skriva en massa mer, men det flöt bort. Nåja. Inte värre än att man kan återkomma senare.

Anledningar att älska Kiruna

Publicerad 2008-06-10 22:56:18 i Allmänt


Snö i januari


Snö i februari


Snö i mars


Snö i april


Snö i maj


Snö i juni


Ingen snö i juli!


Snö i augusti


Snö i september


Snö i oktober


Snö i november


...och snö i december...

Chapter 3

Publicerad 2008-06-10 00:10:00 i Allmänt

Sista måndagen i ettan. Känns ganska bra faktiskt.
Imorse när jag vaknade så kändes det dock inte fullt så bra. Jag möttes av ett illvilligt snöoväder när jag slog upp ögonen, och under idrotten, som var den första lektionen, så skulle vi ha fotboll på Lombia. Mys! Så jag prackade på mig en massa kläder och begav mig motvilligt ner för att möta mitt öde. Erik sa dock att eftersom det var sista idrottslektionen för i år, och det dessutom var lika dålig klassnärvaro som väder, så behövde vi inte ha nån idrott alls. Istället gick jag hem och duschade, åt lite risotto och sedan bar det av tillbaka mot skolan, där tyska och betygsprat väntade. Fick MVG i både tyska och engelska och det kändes himla bra :) Vi hade även ett tuschkrig på tyskan som inte var så himla bra, i alla fall inte från klädernas sida sett. Fast jag var inte så nöjd jag heller.

Då jag fick reda på mitt engelskabetyg på tyskalektionen behövde jag inte gå på engelskalektionen som följde efter det. Istället satt jag i korridoren med alla andra som väntade på betyg och samtalade. Blev även smått deprimerad när det på allvar börjar kännas att Agnes ska åka :( Det kommer bli så himla tomt. Ska spränga Australien.

Hur som helst, datorkunskap följde efter det, och jag och Robert jobbade lite med samhällsarbetet samt kollade på allas fina presentationer. Därefter gick vi hem, latade oss, åt grillkorv, jobbade samhälls och därefter kom Henke och vi alla jobbade ivrigt med kemin. Vi gick även på Statoil för att köpa glass, då jag blev otroligt sugen på Piggelin, och på vägen tillbaka gjorde vi ett makabert fynd: en påkörd katt som bara låg slängd vid sidan av vägen. Henrik blev upprörd i själen.

Imorgon så har jag inte heller någon tyska eller engelska, vilket innebär att jag börjar klockan 12 då jag ska skriva matteprov (jippi). Sedan är det slut! Och på onsdag har jag kemiprov samt samhällsredovisning, det bådar gott. Därefter ska jag inte bry mig om något annat än att städa ur mitt skåp och slänga en massa gamla papper som bara gått åt till att skövla en massa skog. Så det så. Sedan ska jag längta och inte längta till fredag, och på måndag börjar jag jobba och det ska bli så skönt att skrapa ihop ett kapital igen. Dessutom slipper man plugga. Det är ungefär det underbaraste som jag kan tänka mig just nu.

Lördag/Söndag

Publicerad 2008-06-08 10:51:33 i Allmänt

Igår fyllde Robert 17 år och det var en trevlig tillställning. Mitt dåliga humör var som bortblåst efter middagen som bestod av en kycklingrulle (här är vi hälsosamma!). Åkte ner till Robert för att gratulera honom och smygäta lite från tårtan innan alla andra kom ;) Det blev hur som helst trevligt, kul att man fick se lite människor som man inte träffat på ganska länge, om man bortser från ett hej i skolan eller liknande. Vi fikade hur som helst, sedan skulle vi se film men nedladdningen dröjde så vi satt mest bara och pratade i mer eller mindre stora grupper. Filmen som vi såg var Superhero Movie, en inte särskilt givande film men lättsam underhållning som fungerar. Den var faktiskt riktigt kul på vissa ställen trots allt. Efter filmen gick alla ut och velade en stund. Några ville spela brännboll, några crocket, några kubb, några ville helst bara gå in igen, då det var förskräckligt kallt ute, vilket det inte hade varit tidigare på dagen. Det slutade med att de flesta gick in i huset, medan några sprang in i något förråd för att leta efter ett kubbspel, utan att finna något. Dock spelade det inte någon särskilt stor roll för mig, då min tid för hemfärd började närma sig. När jag kom hem var jag så trött så jag somnade utan att ens komma ihåg att ta bort sminket och linserna, men det var det värt.

Imorse drömde jag att det kröp en geting in i min tröja, så jag vaknade av att jag skrek och slog mig själv stenhårt på bröstet. Det gjorde nästan lite ont, men så länge getingen dog så var det värt lite smärta i verkligheten också. Alla getingar måste dö! Det finns fan ingen värre insekt, inte här i alla fall. Ska spruta DDT över hela vårt hus så de inte kommer nära.

Nu måste jag väcka min bror. Vi sover bort våra liv.

Uff

Publicerad 2008-06-05 00:09:53 i Allmänt

Snart får jag pengar; studiebidrag och lön för att ha arbetat med miniorerna. Men om det är kris med det precis just nu? Jag är i stort behov av pengar. Detta är tillgångarna som mitt konto deklarerade:

Saldo: 34,47 SEK
Att disponera: 34,47 SEK

Jippi! Och i plånboken såg det inte mycket ljusare ut. Där fanns 138 kr allt som allt. Det är ungefär hela summan jag är skyldig Robert, plus att han fyller år snart och jag måste införskaffa honom någonting. Dessutom beställde jag just två par skor för ungefär 500 kr.
Det kan man ju se från flera aspekter. Onödigt? Nej, äger inga bra sommarsandaler så det var alldeles utmärkt. Slösaktigt? Ja, absolut. Särskilt när min ekonomi är som den är. Borde inte ens kolla på kläderna/skorna i fråga.

Behöver pengar NU! Vet inte ens hur mycket jag kommer få från kyrkan. Hoppas att det är åtminstone 2000 kr, för det kommer sannerligen att behövas. Studiebidraget dyker väl upp snart så småningom också (eller det vill säga om drygt 2 veckor), och jag kan förhoppningsvis vänta med att betala skorna ett tag (det skulle ta ca 2 veckor att få hit dem stod det, och det är ju bara bra) så jag kanske har en chans. I värsta fall får jag låna av någon. Sedan blir det att jobba hela sommaren, så det så. Jag ska (vill) bada i pengar i slutet av september, och sedan ska jag gå i någon sorts terapi mot att handla saker när jag inte har tillräckligt med pengar. Kanske, kanske löser sig detta till slut trots allt.

Idag

Publicerad 2008-06-03 23:55:08 i Allmänt

Idag var en ganska trevlig dag, förutom att skolan var ganska meningslös. Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag tillbaka till skolan kl 13.40, men när jag kom dit möttes jag av en tom skola och ett ringande brandlarm, samt en brandman som såg ganska förbryllad ut när jag skyndar dit. Så sakteligen går det upp för mig att vi hade brandövning just under denna lektion som jag vackert återkom till, och gick in idrottssalens B-hall där alla ettor skulle samlas. Vi stod där en stund och såg dumma ut, och sedan ropade nån ut att det var fritt fram för alla att gå hem, om det inte vore så att de skrev prov just under övningstillfället, vilka några stackare (dock inte vi) gjorde. Så det var bara att cykla hem igen egentligen, men jag och Agnes satt kvar i gräset och njöt av solen vid skolan en stund medan vi jobbade med matte, men det blev inte så mycket gjort - att bara sitta och njuta av en ordentlig sommardag var mycket trevligare.

Agnes skulle sedan upp på stan, och jag gick hem för att sitta på altanen och sola/läsa lite medan jag inväntade Henrik. Han anlände och vi åt lite Rocky Road bara för att piffa upp sommardagen en aning. Sedan kom även Agnes, och vi spelade en hård och svettig kubbmatch, där Agnes segrade över mig och Henke, vilket kanske inte var så otippat ;) Därefter satt vi bara i solen och pratade en ganska lång stund, och sedan hämtade vi mat på Bertas. Vrålhungrig som jag var så åt jag alldeles för mycket under en alldeles för kort tidsperiod, och det resulterade i att jag blev så mätt att jag trodde jag skulle dö ett tag. Men men, bättre mätt än hungrig, trots allt.
Robert kom förbi, och vi kollade Alone in the Dark som jag sov mig igenom den sista halvan av (dock har jag sett den förut, och den är dessutom värdelös).
Jag borde gå och sova nu, för jag har vridit på dygnet alldeles för mycket. Jag är tröttare än vanligt till och med, och då är det inte nådigt.

Upptäckte just att jag har bytt tempus i var och varannan mening i detta inlägg. Försökte korrigera de flesta fel, men om de som läser detta upptäcker fler så ber jag om ursäkt å min trötthets vägnar :)

Slött

Publicerad 2008-06-03 12:10:55 i Allmänt

Hade ingen samhälls idag, och fick hemuppgifter på tyskan, vilket innebar ett långt, fint hål för mig från klockan 09.30 till klockan 13.40. Visserligen slutade de flesta för dagen när min håltimme började, då många inte skulle ha matte i eftermiddag. Men eftersom jag klantat mig så mycket på proven och slutade på ett preliminärt VG i Matte B, så ska jag på mattelektion och repetera ihjäl mig tillsammans med några andra, så jag är förberedd för omprov på tisdag. MVG på det provet leder troligtvis till ett MVG på hela kursen (annars måste jag mörda någon), och ett M i betyget är definitivt mer värt än att gå hem för dagen en solig tisdag som denna. Jag fick ju trots allt vara hemma en lång stund i alla fall, och det känns inte särskilt jobbigt att återvända till skolan sedan heller. Jag har drygt 1,5 timmar kvar att förbruka i huset i skrivande stund.

Har hur som helst varit ganska duktig här hemma. Har hängt upp tvätten, startat en ny tvättmaskin, kört en diskmaskin och kanske ska diska upp lite plåtar och sånt om en stund. Om jag orkar, annars får det bli efter matten.
Känner mig konstigt positiv idag, i alla fall just nu. Imorse vaknade jag nog lite på fel sida men det blev bättre. Hoppas det håller i sig bara, det är ganska skönt att vara glad utan anledning.

Nu ska jag lyssna på Johnny Cash och njuta av tillvaron en stund :)

Dagens ytliga mums

Publicerad 2008-06-01 22:08:06 i Allmänt

Vet inte riktigt, men Jake Gyllenhaal är en sån där som man bara vill ha för sig själv, låsa in i garderoben och ta fram och mumsa på när man behöver honom.



Fast han kanske kunde skaffa snyggare kalsonger.

Och saken blir ju inte sämre för att han medverkar i bra filmer såsom Zodiac, Jarhead, Brokeback Mountain (spela roll att han får spela bög och har läskig mustasch :P), Donnie Darko med flera.

Dock kan jag inte sätta fingret på vad som gör honom till ett franskt skrattobjekt. Möjligen allmänt rena, skarpa drag och fina ögon. Han passar till och med i skägg. Och så verkar han hur mysig som helst :)

Nu ska jag skärpa mig, det var det ytliga för ikväll. Nu ska jag dricka te och slösa bort ännu mer tid framför datorn, känns segt men vad gör man?

1 juni

Publicerad 2008-06-01 09:36:07 i Allmänt

Igår kväll hade jag ganska långtråkigt. Slutade med att jag diskade, dammsög och städade lite allmänt för att sysselsätta mig. Lite bättre än detta blev det i alla fall: 
Därefter satt jag bara vid datorn och slöade en stund, och sedan blev jag erbjuden att hälsa på min faster. Sagt och gjort, dit gick jag och det var riktigt skönt att promenera i sommarkvällen, trots att det började regna på vägen tillbaka hem. Spelade lite Singstar och samtalade bara mest, trevligt trevligt.
När jag kom hem var det datorn igen, då jag var väldigt pigg av någon anledning. Började slutligen kolla Halloween, vid ungefär 2-tiden, i brist på sömn, men som alltid när jag ser film så blir jag väldigt trött och jag stängde av och sov (filmen var väl inte direkt den bästa heller). Soffan var dock en väldigt svettig och klistrig plats att sova på, inte särskilt skönt.

Nu ska jag äta nåt hur som helst. Ska bli gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela