Emelie

Blanktecken

Publicerad 2008-01-26 11:20:48 i Allmänt

Häromdagen fick jag min klänning som jag beställt för ganska längesen. Den var riktigt söt faktiskt, somrig och lite 50-talsstuk sådär. När jag provade den första gången såg det bara dumt ut, tyckte jag, men nyss provade jag den en gång till och blev faktiskt riktigt nöjd. Frågan är bara när man ska kunna ha den, för den känns lite för icke-alldaglig och samtidigt inte särskilt festlig heller. Nåväl. Jag har ju ganska gott om tid att fundera på det, om jag ska använda den först till sommaren.
Nu väntar jag på beställningen från Nelly.se och så en till, som jag har glömt var jag beställde från. Det dyker väl upp så småningom antar jag.

Sedan Henrik nämnde Singstar häromdagen så blev jag väldigt sugen på att spela. Det kan vara så himla kul, bara man är med rätt människor (dvs såna som inte blir sura när det är livat och dampar, alternativt såna som inte vill sjunga alls). Får hoppas på att det går för sig att spela någon dag.

Nu väntar jag på studiebidraget, sedan funderar jag på om jag ska söka jobb på lämpligt ställe här i stan. Inget stort jobb, kanske nån dag i veckan eller så, men i alla fall så man har en liten liten inkomst utan att vara helt beroende av bidrag.
Dumt förresten att man inte får nåt bidrag under t. ex. sommarlovet. Visst, vi går inte i skola då, men i alla fall. Studerande är man ju ändå tills man börjar jobba.

Lite om gårdagen då:
Igår såg jag, Martin, Jonte, Jim, Rova och Samuel Gone Baby Gone hos Jim. Eller såg och såg, pojkarna höll mest på att flumma omkring och hitta på nya sätt att orsaka varandra smärta. Man såg alltså inte så mycket av filmen, eftersom det är svårt att ligga/sitta i en säng när 2-5 pojkar brottas runt i den hela tiden. Men tanken var god och det jag såg av filmen var bra.
Får se vad som sker ikväll. Just nu är jag väldans trött.

Fredag.

Publicerad 2008-01-25 19:41:10 i Allmänt

Just nu: Trött. Huvudvärk. Elaka linser. Känner för att vara social.

Kommer nog vara social så småningom faktiskt. Ska dammsuga först, men usch, vad jag drar mig för att göra det. Det finns inget syre i det här huset. Hjärnan jobbar trögt.
Skumt att jag är så trött, den långa sovmorgonen (11.10) till trots.
Min kropp är inte helt som den ska känner jag. Allt krånglar från topp till tå. Undrans om jag ska ta och gnälla lite mer ;)

Sömnig nöd kan bli din död

Publicerad 2008-01-22 18:13:37 i Allmänt

Idag har jag inte fått mycket gjort. Än så länge. Men jag har städat i mitt rum iaf, eller tja, städat och städat. Snarare röjt undan det värsta så att det går att vistas här inne, för tidigare idag så var det inte så alltför fint. Bra att alla får veta sånt också.
Jag skulle behöva rensa igenom min garderob igen. Slänga/ge bort sånt där gammalt som man aldrig använder, skapa allmän ordning, återupptäcka saker jag inte haft på mig på evigheter, hitta alla försvunna plagg som börjar uppgå i ett ganska högt antal nu (jag antar att de ligger inmosade i nåt hörn eller hamnat inuti nåt annat); var är till exempel min svarta fina tröja med de där gråa... tja... krusidullerna på? Det är måttligt irriterande när man inte hittar de plagg man söker. Nåja, rensningen får vänta tills det blir lite somrigare. Då kan jag ta bort alla tjocka vinterkläder och placera dem på ett mer lämpligt ställe tills vidare och placera sommarkläderna på mera lättåtkomliga platser. Jag har ju dessutom fått en extra garderob nu, så det behöver inte bli så himla trångt, och jag kan kanske använda lådorna i min byrå till nåt annat än att smocka dem fulla med kläder som glöms bort. För kläder köper man hela tiden nya av, så mer plats kan inte bli onödigt på nåt vis.

Efter mina mysko REM-problem i några nätters tid nu så överväger jag att gå och lägga mig redan nu. Jag klarar mig genom skoldagarna enbart genom ett rikligt intag av koffein och socker, vilket resulterar i en hyper-Emelie som folk blir irriterade på. Val och kval. Antingen att vara hyper eller så sover jag mig igenom lektionerna.
Dessutom är ju varken koffein eller socker särskilt bra i stora mängder så jag kanske bör lägga om min livsstil litegrann. Eller bara skaffa diverse drömhämmande sömnmedel, bättre täcke, bättre ventilation i mitt rum samt sänka värmen i huset.

563 and counting.

Publicerad 2008-01-21 16:22:40 i Allmänt

Och jag beställde kläder igen. Denna gång under svepskälet "Men jag hade ju rabatt där som skulle gå ut om inte alltför länge... Bäst att utnyttja det medan man kan." Nåväl. Man kan aldrig få för mycket kläder, bara för lite pengar. Dessutom kommer jag ju börja jobba nu ett par timmar varje tisdag från och med vecka 6, tjänar väl omkring 200 kr i veckan genom det. Alltid något. Studiebidraget dyker väl också upp ganska snart om jag inte är helt ute och cyklar.

I övrigt har det inte hänt så mycket på sista tiden, vilket resulterar i nyhetstorka på bloggfronten. Allt travar på i sin stilla takt, och jag kan inte göra så mycket annat än att beklaga mig över att tiden inte går fortare. Det är mycket jag vill ska dyka upp nu. Sommaren, till exempel. Kommer bli hur skönt som helst när man kan gå på bar mark, det är ljust hela tiden och man behöver inte pälsa på sig så enormt mycket kläder. Vinter är bra i måttliga mängder.

Nu väntar jag bara på att min bror ska sluta använda mitt Guitar Hero så jag får slänga mig över det och försöka öva upp mig till något bättre än en halvdan mediumslusk. Hujedamig, ångestframkallande spel. Jag kan inte hantera mina händer.

Fult

Publicerad 2008-01-14 18:16:13 i Allmänt

Mor har köpt en ny matta till köket:
image34

Det fula är att den har ganska precis samma färgsättning som en av mina mest använda tunikor/koftor...

image35

Narkoman

Publicerad 2008-01-13 14:20:00 i Allmänt

Jag känner det i hela kroppen.
Jag måste. Kan inte låta bli.
Lovar mig själv att sluta.
Men bara en sista gång?
En liten.
Behöver inte så mycket.
Bara lagom, så det värsta suget lägger sig.
Eller kanske inte.
Fast ändå. Det ligger där och gnager.
Skriker åt mig. Jag måste, återigen.
Det blir väldigt dyrt i längden.
Särskilt då jag egentligen inte behöver det, bara skallen som lurar mig.
Tvingar mig att fortsätta.
Jag blir närapå pank, men allt känns bra för en stund.
Kan jag inte bara låta bli?
Nej, det kan jag inte.





Och än en gång så köpte jag ännu mera kläder. Fyfan för mig alltså.
Shoppingberoendet börjar ta över kaffeberoendet nu och det är inte alls bra.

Nyupptäckt

Publicerad 2008-01-12 22:19:51 i Allmänt

Idag upptäckte jag att 3 Days Grace har hur bra låtar som helst.
Till exempel denna:



Nu måste här nötas :)

And how can we win when fools can be kings?

Publicerad 2008-01-11 23:28:29 i Allmänt

Nya rekordet för unika besökare är härmed 8 (tam-ta-tam)! Kom igen och kommentera också, så man vet att ni lever. Ska försöka jobba mig upp till tidigare nivån för unika besökare men det tar ett tag, bloggar är väl lite tröga i starten misstänker jag. Dessutom så läser väl folk detta av ren barmhärtighet bara för att de känner mig eller liknande anledningar, och tröttnar när de ser hur jag missbrukar det faktum att jag är antingen alldeles för seriös eller alldeles för oseriös.
Nåja, oavsett anledning till varför man läser... igen: kommentera! :)


Detta var lite skandalöst:
image24image25

Blev lite upprörd och var tvungen att fota när jag stod vid frysdisken på ICA. Fiskgratäng ska vara med dillsås (alternativt räksås), så är det bara. Varför förstöra den med en massa äckligheter som tomater, oliver, spenat och parmesanost?
Nej, såhär ska det vara:
image26


Ska bara tillägga att Muse är ett mycket bra band. Gillar speciellt Assassin, Map of the Problematique och så förstås Knights of Cydonia, som var anledningen till att jag laddade ner nåt med dem över huvud taget ;)

Svält

Publicerad 2008-01-11 23:15:28 i Allmänt

Jag har varit helt sanslöst hungrig konstant i flera dagar nu. Jag vet inte vad det är för fel, men jag har en boa constrictor i min mage som äter upp all näring jag proppar i mig så stackars Semelier inte får någonting alls.

Idag fick vi det olycksbådande beskedet att våra scheman kommer att förvärras avsevärt under läsperiod 3. Jag är inte helt säker på hur det blir, men nån sa i alla fall att vi numera kommer ha datakunskap efter svenskan på fredagar vilket innebär att vi slutar omkring 3 istället för mysiga 13.25 som tidigare. Dessutom kommer fysiklektionerna förlängas, samt att vi slutar halv 5 på torsdagar. Halv 5! Det är omänskligt. Kanhända att jag är bortskämd med vårat fina schema, och visst, det är många andra klasser som slutar kring 5, men i alla fall... Ingen levande människa orkar ha skola så länge. I alla fall inte jag. Jag brukar vara död i huvudet kring 1-2 och vill då bara hem hem hem, och vid 3 är man nära ett sammanbrott. Vid 4 brukar jag ligga hemma och sova eller liknande, vet att det är en dålig ovana att ta en stödvila på eftermiddagarna/kvällarna men är man trött så är man.
Hur som helst, jag kommer antagligen somna stenhårt på lektionerna om det är något i stil med kemi med P under de senare dagarna. Torsdagar har vi btw kemi sista lektionen, som slutar 15.00 vanligtvis, och efter att ha haft en sista timme med P så är man så allmänt död att man håller på att avlida. Hur ska det då gå om de lägger till 1-2 lektioner till på den dagen?
Semelier schärft ihre Rasierklingen.

Hur som helst, nu har jag beställt en massa kläder igen. Plus att jag ombeställt GH3 från Webhallen, efter ett litet missöde i val av produkt på Ginza. Jag kommer vara så fattig att jag sprängs, men ändå sätter ha-begäret sina spår. Jag måste verkligen, verkligen skärpa mig, särskilt med tanke på att jag antagligen inte kommer ha lika lätt att få bra sommarjobb som förra året.

Försöker dessutom vänja mig av med att "knäppa och knäcka" i valfria leder (till exempel nacke, ryggrad, fingrar och tår osv). Det är inte lätt. Kommer på mig själv med att vrida och knäcka och böja hela tiden, och så blir jag arg - och sen glömmer jag bort att jag skulle sluta och så fortsätter jag ändå.
Oh my, just när jag skrivit klart detta så knäckte jag ut mina långfingrar. Terapi, någon?

Hur som helst; jag längtar till sommaren. Till sånt här:


Ja, jag vet att vi ser sura ut på bild 5 men vi var faktiskt ganska glada.
Bild 6+7 -> old times, good times.

Nåväl. Nu ska jag spendera resten av tiden här med att göra skolarbete och kolla i klädkataloger, vilket var just det jag inte borde göra men i alla fall.

Makthöjdarna! Skitungarna!

Publicerad 2008-01-10 17:42:26 i Allmänt

Life as it is:
image7


Life as it should be:
image8
PWNAGE!

Det skulle ju vara skönt. Nåväl, nu är det som det är och vi får väl se vad som sker i framtiden.

Nåväl, slut på alla barnsligheter och över till lite seriösare saker.
Henrik-hest hittade denna vackra film på Youtube för några dagar sedan och sedan dess har den nästan blivit kult. Bra är den i alla fall:


Vidare så började ju skolan idag. Tillbaka till allas vår älskade, partiska, utstuderat onda och alltför mäktiga engelsklärare G. Kan inte direkt säga att jag saknat henne, men nu är det som det är. Vidare så var skolan rätt ok, bortsett från en smärre huvudvärksattack. Kul att träffa allt folk igen.

Nu väntar jag bara på att mitt Guitar Hero III till Wii ska dyka upp, Ginza har inte ens behagat skicka det ännu men det kommer väl så småningom.
Imorgon är det AMF som gäller och det är väl så lagom lattjolajban det också.



574.

Hatkärlek

Publicerad 2008-01-06 23:22:04 i Allmänt

Jag kan inte bestämma mig för om jag hatar eller älskar detta spel:
image4
Hur som helst så river det bara upp nya sår i min själ så fort jag spelar det, men jag kan ändå inte slita mig från det. Jag har även beställt hem det och därmed kommer detta resultera i antingen självmord eller triumf (när jag klarat Dragonforce på Expert en mycket vacker dag).

Nu är det ju så att det är inte alltför många dagar kvar till skolstarten och jag har gjort ungefär ingenting av alla de läxor jag skulle göra över lovet. Stressen är ett faktum.

Ska bara tillägga att det är tur att jag inte umgås med nån ikväll för mina armhålor har tydligen bestämt sig för att svettas ut hela år 2008s ranson av vätska. Störigt, minst sagt, särskilt med tanke på att jag fryser men ändå svettas så grovt där. Bra att folk får veta det också.
Nåja, även kvinnor kan vara ofräscha om det nu fanns folk som tvivlade på det faktumet ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela