Emelie

If they only knew how much she blamed herself

Publicerad 2008-02-28 23:22:42 i Allmänt

Det är inte så himla lätt alla gånger. Och är det inte en besvärlig sak, ja då är det 53.

Nåväl. Stugan i helgen igen, har lite skoljobb att göra så är nog bra att man har lite tid över till sånt. Ska väl provköra pappas skoter också, och så har jag planerat att formatera hårddisken nu när jag äntligen hittat Windows-skivan. Kanske, kanske finns det en strimma hopp om att min dator kan bli något sånär normal efter det... Eller åtminstone lite snabbare.
Efter morgondagen har man ju sportlov i alla fall, och det är ju alltid skönt. Får se vad som händer under denna relativt korta period av frihet. Sova ska jag göra i alla fall, så man slipper vara pensionär-Emelie jämt och gå och lägga sig för en stödvila klockan 4 på eftermiddagen jämt.

Nu ska jag packa i alla fall, och snabbkolla tyskan, sen blir det godnatt. Jag ska sova stenhårt :)

Tisdag kväll

Publicerad 2008-02-26 20:53:01 i Allmänt

Vad har hänt idag då?

Tja, skola, jobb, en ytterst kort sväng på KU och därefter hem. Väl hemma har jag hållit mig sysselsatt med att hänga och vika tvätt, diska, göra klart engelskan och lite annat smått och gott. Känner mig väldans duktig nu.

Ikväll dricker jag te, äter en god macka och myser till Wish You Were Here med Pink Floyd (ja, jag är en smygpensionär). Än en gång så lever jag i fel tid. Kommer aldrig få uppleva dem live, något man borde gjort innan man dör, men men. Ett mysigt band är/var det dock, och alla som inte gillar dem/känner till dem borde... tja... gilla dem :) Eller åtminstone ge dem en chans.

image37

Ledsamt

Publicerad 2008-02-26 07:18:38 i Allmänt

När du börjar sätta tillit till bubblan så spricker den.

Det har gått bra, alldeles för bra. Visst väntade jag mig att det skulle komma när som helst, men men. Hoppas det inte påverkar övriga situationen.

Fulast i helgen

Publicerad 2008-02-25 22:04:29 i Allmänt

Såg The Ferryman med Robert i helgen. Eller såg och såg - jag såg aldrig färdigt den, somnade mitt i filmen och sen stängde vi av. Den var väl inte direkt något att rekommendera, kändes bara väldigt B, otroligt klyschig och hade irriterande skådespelare.
Hur som helst, folk som gör undertexter i filmer har minst sagt tappat i kvalitén. Här har vi ett praktexempel från denna film:
Scenario:
Ett gäng människor är på en båt som ska segla från Nya Zeeland till Fijiöarna. På vägen dit måste de fiska ihop sin mat själva, och så småningom får de upp en liten haj. Mannen som jobbar på båten dödar hajen och börjar skära upp magen på den för att rensa den. Och vad hittar de? Jo, en människohand i hajmagen. En av killarna på båten skriker i chock och i viss mån äckel: "Fuck me!"
Och vad väljer de att översätta ett sådant uttryck med? Jag hade valt något i stil med "Åh helvete" eller liknande, men nej, årets smartaste översättare väljer istället att formulera sig såhär:

"Bajs på dig!"

Seriöst?

25 februari

Publicerad 2008-02-25 17:24:23 i Allmänt

Så började återigen en ny vecka.

Helgen spenderades i stugan tillsammans med Robert och en ganska stor del av min släkt. Helgens strapatser innefattade en liten del skoterkörning och friluftsliv, en stor del Guitar Hero, Heroes of Might and Magic III (som för övrigt är ett förskräckligt beroendeframkallande spel) samt lite tv och läxläsning emellanåt. Mysigt.

När jag kom hem var det dock inte lika mysigt. På vändplanen möttes vi av ett ungefär 3.5-4 dm tjockt snötäcke på gården. Eftersom pappa skulle kunna komma in med bilen när han återvände hem några timmar senare så var det inte mycket annat att göra än att greppa plogen och sätta igång med lite saftigt kroppsarbete. Om inte annat så brände man ju några kalorier under tiden man skyfflade bort en sisådär 48 kubikmeter snö ;) Tur att kusinen kom och hjälpte till, annars hade vi aldrig blivit färdiga. Kan inte säga annat än att han är megaturbo!
Idag har jag träningsvärk i benen.

Så idag måndag sparkade skolan igång igen (en vecka kvar till sportlov!). Måndagar är ju som bekant sådär lagom slöa dagar, med sovmorgon och långt hål efter idrotten, och det känns ju himla bra.
Idrotten var oväntat rolig faktiskt. Jag ser gärna att "paintball" dyker upp fler gånger på schemat. Särskilt ifall bad/volleyboll/löpning/skidor/skridskor/handboll/fotboll/orientering/hinderbana/cirkelträning petas till förmån för det ;)

Nu ska jag snart umgås med Henrik och Axel. Tills dess ska jag städa mitt rum, äta en mandarin, äta middag och kanske vara kultiverad nog att läsa kvällstidning innan pojkarna dyker upp.


PS. Idag fick jag mina skor. De såg inte ut som i katalogen - de var till min fördel ännu sötare än väntat. Man kan nästan säga att jag är lite kär.
Frågan är bara hur länge de är vita.

Hon har ju armar och ben och pratar normalt

Publicerad 2008-02-20 17:36:11 i Allmänt

Lite updates sedan sist.

"Djävulens ögon" -> roligt.

För några dagar sedan (tror det var i söndags men jag är inte säker när jag är förvirrad) såg jag en förskräcklig film... Eller förskräcklig var kanske inte rätta ordet, men den var väldigt upprörande.
Hard Candy hette den, och jag råder alla som har en tillstymmelse till sympati i kroppen att låta bli att se den.
Eller så har jag en lätt släng av diverse bokstavskombinationer.

Men allvarligt, hur tänkte manusförfattarna om man som tittare sympatiserar med en pedofil och barnamördare? Tänkte de över huvud taget alls?
Det är sjukt! Sjukt sjukt sjukt. Men jag hatade huvudpersonen (som inte var pedofilen), inte mer med det. Visst, bra skådespelarinsatser och annat oväsentligt (:P), men jag hatade henne verkligen.
Usch. Nu ska jag försöka spy galla över denna film utan att spoila allt för mycket. Har du inte sett den och vill se den utan minsta föraning om vad som sker så kan du sluta läsa nu.


Nåväl, manusförfattarna motiverade inte det minsta hat mot pedofilen och det hela slutade med att jag "hejade" på honom. Man kan inte tycka synd om en sådan människa, men ack, det gjorde jag tack vare dem. Faktum är att jag hejade på honom från så gott som första stund.

Till Mattis och Henkes förtret :)
Iaf så ångrar jag att jag såg den för jag fick inte ut något annat än ilska via den.
Och när jag såg den tänkte jag mest bara på seriemörderskan Aileen Wournos. Visst, de män hon dödade var säkert svin på ett eller annat sätt, jag vet inte, men hon hade i alla fall ingen rätt att ta lagen i egna händer och göra som hon gjorde.
image36

På samma sätt var det i den här filmen. Det funkar bara inte!

Och nu vill jag se Monster. Så det så.

Idag

Publicerad 2008-02-13 22:29:22 i Allmänt

Dagens strapatser innefattade TT för att kolla när bland andra Anton, Alexander och Björn skulle spela. Mycket trevligt, och ett bra avbrott från läxorna! :)
Och tur att Matti är pålitlig medföljare när alla andra sitter hemma/är nån annanstans och gör ovettiga saker och surar... Bah ;)

För övrigt ska jag tillägga att vädret har varit äckligt hela dagen. Alltså äckligt som i jätteäckligt. Det har blåst så man nästan tappade armarna och blev förlamad i pannan när man gick i motvinden. Tänk om man hade kylskadat hjärnan och blivit konstig? Vem skulle man stämma då? Taskigt läge.
Nå, det medförde ju i alla fall att man slapp ha skridskor på idrotten (eller vi slapp ju trots allt ha idrott över huvud taget), och alltså fick man sluta ganska mycket tidigare. Mysigt!

Imorgon ska jag äta plättar så jag sprängs. Och lite soppa såklart, annars slutar det illa.

En purjolök om dagen är bra för magen.



...var är mina kläder från Nelly?

Svammel

Publicerad 2008-02-12 18:49:11 i Allmänt

Less blir jag. Skaffa ett liv. Jag har bättre saker för mig.

Nu blir det svenska.

Måste börja blogga mer, men hinner inte eller nåt.

Orka

Publicerad 2008-02-05 19:22:19 i Allmänt

Mycket att göra.
Mycket att hata.
Mycket att inte stå ut med.
Mycket att vara less på.
Mycket att beklaga sig över.
Mycket att försöka ignorera.





Teper, dobavte bolshe grechikhi na etom.

Mobylettesommar

Publicerad 2008-02-04 19:08:41 i Allmänt

...är grejen just nu. Romananalys, tämligen djupgående och jag ska fan ha MVG på detta. Bokrecensioner har varit min starka sida i alla tider och detta är väl ingen större skillnad mot dem vi gjorde i 9an. Då var det även mycket mer komplicerade böcker (t. ex. Dantes Inferno).

Om jag orkar.




She hears them talk of new ways to protect the home she lives in, Then she wonders what it's all about when they break down the door.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela