Emelie

Oh, så härligt, och här ska det badas

Publicerad 2008-05-31 17:55:41 i Allmänt

Idag vaknade jag av att far ringde och väckte mig ungefär halv elva och meddelade att det var drygt tjugo grader varmt ute och att jag borde äta frukost på altanen. Och det gjorde jag! Det var otroligt mysigt. Därefter frågade jag Matti om han ville gå med mig på stan och äta mjukglass, och så blev det.
Så efter en dusch och en lätt sminkning (ville låta ansiktet njuta av solen för en gångs skull, så det blev inte så mycket smink) så kom Matti och vi gick upp på stan. Det var väldigt varmt för att jämföra med tidigare majdagar, och man blev riktigt glad. Mjukglass var gott och därefter gick vi tillbaks till mig för att sitta på altanen och ha det allmänt mysigt i värmen. Vi har utöver det diskuterat allt mellan himmel och jord, man behöver sånt ibland.

Nu har han dock gått. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, funderar på att dammsuga, huset ser ut som ett slagfält. Och diska behövs även det. Först ska jag klura ut vad jag ska äta till middag, måste åka och handla på måndag för det är lite knapert med maten i huset för tillfället ;)

Vad kvällen har att erbjuda är högst oklart. Kanske bara tar det lugnt, vi får se om någon är sugen på att göra nåt. Om inte annat så har jag en massa matte, kemi och samhälls som behöver färdigställas. Nåväl, det återstår att se.

Funderar på att ta en lång kvällspromenad senare, hade varit mysigt faktiskt. Antingen med musik i lurarna eller med sällskap. Ska höra mig för lite.
Nu ska jag i alla fall leta efter mat, magen kurrar och vrålar.

EDIT: Nu har jag lyxat mig med hemgjorda räkmackor till middag. Hur gott som helst :) Disken väntar.

Swings and roundabouts/(¤ = ♥)

Publicerad 2008-05-31 00:19:22 i Allmänt

Igår fick vi tillbaka våra nationella prov i matte B, och tillika fick vi våra preliminära betyg. Jag fick VG på provet :( Och VG i betyg :( :( :(. Men jag ska göra ett omprov under avslutningsveckan på tisdag och kanske, kanske lyckas jag höja mitt betyg. Det fanns en chans sa Georg iaf. De förbannade solarna ska bli mina! ¤¤¤¤¤¤¤¤...
Vet inte riktigt vad som pågår, men det går som bara sämre och sämre i skolan nu. Antingen så har jag hamnat i någon sorts formsvacka, eller så är det bara så att jag är dummare än vad jag trodde jag var från början. Jag hoppas på alternativ 1. Behöver sommarlov hur som helst, ska bli så skönt. Dessutom kommer ett lönetillskott vara behövligt. 13 dagar kvar ungefär, om jag inte räknar helt fel.

Idag var jag helt sanslöst trött. Jag och Agnes satt kvar efter att vi slutat för att jobba lite med våran powerpoint-presentation, och jag kände bara att huvudet var mos och mina ögon föll gång på gång igen. Det gick verkligen inte att fokusera på någonting, ingenting fungerade helt enkelt. Kan vara för att jag sover så dåligt av nån anledning. Hemskt var det iaf. Och när jag tröttvinglat hem från skolan på cykel så åt jag bara en snabb macka och sedan gick jag och lade mig, och sov tungt i två timmar. Välbehövligt. Nu är jag väldigt trött igen, dock, så det blir väl sängen ganska snart.
Nu har jag ju då också mitt sommarmorgonproblem - solen lyser in i mitt rum och steker mig i mina svarta sängkläder mot min svarta vägg mellan klockan 05.30 och klockan 07.30 ungefär. Nu ska det i alla fall rådas bot på det, jag har äntligen funnit min rullgardin som har varit försvunnen sedan vi tapetserade om i mitt rum. Dock är upphängargrejerna försvunna, så jag vet inte riktigt hur jag ska knåpa upp den i fönstret. Möjligen får jag spendera morgondagen med att utveckla en lämplig MacGyver-lösning med gaffatejp och bastsnören.



Förutom att sova har jag även varit på bio med Matti, Jim och Jesper, ätit korv på Statoil (fast jag egentligen ville ha mjukglass) och sedan spelat nåt tråkigt bilspel som man bara förlorade i hos Jim. Det är tydligen svårt att göra spel med bilar som man faktiskt kan styra...
Nåväl, Jim var en trött man, så ungefär halv 12 så avlägsnade jag och Matti oss och återvände till våra respektive bostäder.
Som sagt, snart ska jag gå och lägga mig, men först har jag en evig tid av lins- och sminkborttagande framför mig. Det är alltid lika motiverande när man är trött!

At a loose end, pt 2

Publicerad 2008-05-28 19:18:08 i Allmänt

Känner mig förfärligt uttråkad. Har lust att gå ut och gå med musik i lurarna (för en gångs skull), men det går inte. Dels ska jag möta Henrik och Axel snart, dels så har jag fullt med läskiga blåsor på mina fötter som gör det besvärligt att gå med skor mer än nödvändigt. Kanske imorgon, om dagen bjuder på sol, eller åtminstone uppehåll.

Nu ska jag lukta på Henkes Frasses-mat och bli hungrig en gång till. Mums!

At a loose end

Publicerad 2008-05-28 17:46:53 i Allmänt

Joggen gick bra, även om den tänkta stora gruppen med glada människor delade upp sig snabbare än östblocket, och kvar var bara jag, Matti och Sebastian (med lite annat folk som anslöt till och från) i slutändan. Men men, vi tog oss igenom, och även om vi hamnade väldigt långt bak så var vi glada och nöjda. Jag hade inte direkt ställt in mig på att komma först hur som helst, och satsade heller inte på det ;) Kanske nästa år, vem vet. Jag kanske får för mig att bli en aktiv människa under sommaren, och skaffar lite kondis. Jag borde verkligen, men lättjan är en stark makt.

Efter att ha intagit kycklingsallad och glass på skolan så följde jag, Robert, Henke, Matti och Sebastian med Jim hem till honom, där vi fick Ballerina och kaffe. Mysigt! En majoritet av oss slogs om Scotts kärlek, och det är ännu oklart vem som blev vinnaren. Ingen lämnades utanför vad jag förstod, och Scott tyckte nog bara det var trevligt att bli kliad och ompysslad av alla människor på en gång. Jag är nu täckt av hundhår ;)

Nu är det lite oklart vad som sker ikväll. Antingen går vi tillbaka till Jim och ser film, eller så blir det att sitta och färdigställa samhällsarbetet här hemma. Eller något helt annat, man vet ju aldrig.

Tisdag

Publicerad 2008-05-27 22:46:28 i Allmänt

Det tog länge innan jag somnade igår natt, var ovanligt pigg och underhöll mig med att prata om högst intressanta saker på msn med folk ;) Det resulterade i att jag var otroligt trött imorse, och jag försov mig tillika. Inte så farligt länge dock, jag hade ändå en sisådär 45 minuter på mig att göra mig klar, så jag fick bara hoppa över morgonduschen och vara lite mer effektiv än vanligt.
Det är ju så typiskt att man försover sig just till NP i MaB, men jag hann ju i tid i alla fall och provet gick någorlunda bra om jag törs säga det, det brukar som bara sluta med att jag blir ännu mer besviken.Jag hoppas på ett MVG i Ma B, men det känns som att det är ett mål ganska långt bortom horisonten. Vi får preliminära betygen på torsdag om jag inte uppfattat allt fel, och ligger jag på VG så kommer jag göra ett omprov för att försöka höja det. Allt under MVG kommer alltid vara ett slag i magen, det kan inte hjälpas.

Nåväl, vi fick sluta efter provet, så då gick jag, Henke, Robert, Klara, Alex, Hanna, Carro och Viktoria på Safari, då Safarimackor alltid är godare än skolans kalops. Gott och trevligt, vi borde verkligen göra något med en större del av klassen oftare.

Imorgon blir det milapromenad. Kan bli underhållande. Problemet blir att man vill både ta sig runt så snabbt som möjligt för att få sluta, men man är ju även som bekant väldigt slö och därför kommer det ta längre än vad man hoppas på. Runt kommer man väl i alla fall.

Kvällen har jag för övrigt tillbringat (och tillbringar fortfarande) med Matti, Robert och Henke. Vi har spelat Silent Hill (och varvat det) och spelar just nu Metal Gear Solid till PS1. Dock verkar Matti och Henke vara på väg härifrån så det blir väl sängen ganska snart. Ska sova hårt och ladda upp inför imorgon, jag är verkligen sugen.

Måndag

Publicerad 2008-05-26 18:52:40 i Allmänt

Jag är så sanslöst trött. Hur ska jag orka plugga matte till imorgon? Jag orkar knappt komma ihåg vad vi har sysslat med sedan efter jul. Har en besynnerlig, men numera inte så ovanlig känsla som säger att det kommer gå ganska så jättedåligt på detta prov. Kan man inte bara få sluta nu? Jag orkar seriöst inte med så mycket mer skola för i år. Kanske är det bara för att man ser ljuset i slutet av tunneln som det känns så extra jobbigt. Målet finns där framför en men man har en sista, brant uppförsbacke kvar att avverka.

Nåja. Idag var det fotboll på lombia i blötsnöyran som första lektion. Tror jag bara varit så blöt och frusen som efter den lektionen en gång tidigare, och det var när vi i sjuan eller åttan var ute på "fågelskådning" i hällande ösregn och enbart 2-3 plusgrader att värma oss med från klockan 5 på morgonen fram till klockan 9 ungefär. Det var ett sånt där tillfälle då jag önskat att blickar faktiskt kunde döda. Jag gjorde mitt bästa, men det blev nog inte så mycket mer än att se enbart arg ut.
Tillbaka till nutid: resten av skoldagen var rätt så slö. Förstår inte varför jag är så trött, dock. Har sovit ordentligt inatt och kände mig riktigt utvilad när jag vaknade, men men. Funderar på att ta en stödvila, sedan jobba hårt med matte hela natten och sova lite precis innan jag ska till provet. Vi slutar ju ändå efter det så, men jag anar att min fina plan inte kommer hålla. Det kommer bli så att jag sover, vaknar, gör ingenting vettigt, kommer på mitt i natten att jag borde plugga, gör två tal, går och lägger mig -> provet går åt helvete.

Nåja, man kan ju alltid hoppas.

But we don't do that in our sophisticated games

Publicerad 2008-05-25 19:35:16 i Allmänt

Jag överväger att bojkotta Eurovision lite lätt numera. Svenska tävlingen får räcka, för det spelar ju ingen roll att vi är så otroligt favorittippade och dessutom har ett så gott som identiskt nummer som Ukraina - "vår största rival". Skillnaden var bara att Ukraina, som en del av östblocket, slutade på andra plats, vi på artonde.
Kanske vi borde ha en nordisk final, så att vi skickar enbart ett bidrag från oss och våra grannländer. Då hade ju kompisröstningen här åtminstone varit ett faktum, och vi och våra grannar hade kanske haft en chans?
Eller att man har ett West Eurovison och ett East Eurovision. Hade också bättrat på våra chanser. För som det är nu så kommer vi aldrig ha en tillstymmelse till chans så länge östblocket fortsätter celldela sig i mindre och mindre, till ytan och befolkningsantal obetydliga länder, men som har ack så betydliga röster.

Björns egendomliga presentation av poängen vet jag inte riktigt vad jag tycker om. Först tyckte jag han bara skämde ut sig själv och Sverige inför 200 miljoner tittare, men nu börjar jag tycka att det faktiskt var ganska kul. För med tanke på hur liten betydelse vi numera har i den här tävlingen så kan vi ju lika gärna utmärka oss på annat sätt.


Cred även till Malta som inte brydde sig om vilka länder det låg nära utan faktiskt röstade på de låtar de tyckte var bra (för vi var faktiskt bäst ;P). Kanske ska flytta dit en vacker dag, det verkar faktiskt vara ett riktigt trevligt land. Varmt och fint och lagomt.


Nåja, för att lämna ESC för en stund så övergår jag till dagens händelser. Jag har morsdags-hälsat på min farmor och min mor, riktigt trevligt. Jag har även mött min bror i en svettig biljardfajt som slutade oavgjort efter ett bäst av två-spel.
Nu borde jag göra matte, men skolorken har liksom runnit ur mig på gamla dar. Jag behöver sommarlov, nu.





Positive thought of the day

When you feel that nobody loves you
Nobody cares for you
Everyone is ignoring you
And people are jealous of you
You should really ask yourself…

Am I too sexy?

Nattmys

Publicerad 2008-05-24 02:55:44 i Allmänt

Fysiken är avslutad, även om det gick sämre än jag hoppades. Betyg kvarstår.
Klockan är snart tre på morgonen och solen skiner faktiskt litegrann in i mitt rum.
Det är mycket behagligt ljust ute.
Jag har tillbringat kvällen med människor jag tycker om.
Kanske, kanske, får vi lite sommar ändå. Om man hoppas tillräckligt mycket.

Jag är helt sanslöst trött.
...men känner mig minst lika glad och tillfreds med livet för stunden. Det är sånt här man borde kapsla in i en burk och ta fram när man behöver det som mest.

Nu ska jag sova gott.

Blah

Publicerad 2008-05-22 09:02:42 i Allmänt

Nu när jag stod och tog bort sminket i tystnad så började jag fundera, sådär som jag gör när jag är lite halvtrött och sysslar med någonting som man inte behöver ägna så mycket hjärnkapacitet åt.

Jag tänkte på det som jag och Robert lite lätt pratade om idag; varför man i vår stad är så beroende av att prata om folk hela tiden. Vi gick inte särskilt djupt in på ämnet då, men desto djupare gick jag själv in i det just nu.
Så varför är vi så sjukt beroende av att alltid veta om vad den ena sagt om den andra, vad någon gjort mot sin bästis, varför någon annan plötsligt slutat umgås med den som hon alltid umgåtts med, hur länge det tog för ännu en person att släta av någon ny efter uppbrottet i sitt gamla förhållande, och så vidare, och så vidare. Har vi verkligen inget annat att bry oss om? Är våra egna liv så fattiga på innehåll att vi måste diskutera andras hela tiden, och gärna späda på historierna lite extra så att det verkar ännu mer intressant?
Dessutom är det vi säger om alla andra ytterst sällan särskilt positivt. Kanske vill vi känna oss bättre än alla andra, på något sätt klanka ner på dem som vi kanske inte riktigt gillar av en eller annan anledning. Svensk avundsjuka?
Som hon den där tjejen i den klassen, hon som är så jävla snygg och som alla vänder sig om efter, hon måste ju ha nåt fel för hon skrattar ju så konstigt, vem står ut med henne egentligen? Eller han som står därborta, han måste hålla på och vara dryg mot alla andra därför att han känner sig mest värdelös själv, såklart, annars skulle han ju inte hålla på så. Jag vet knappt vad han heter, men jag vet det ändå, det fattar ju alla. Man kan ju inte vara normal om man är/gör/ser ut sådär.
Känns det igen?
Och så är det nån som kommer med en åsikt om någon annan som egentligen inte grundar sig i något speciellt. Nästa person berättar det vidare för någon annan, som i sin tur uppfattar det som att det är riktiga fakta det där - hon har faktiskt så fula kläder på sig därför att hennes morsa är alkis och super upp alla pengar! - och denna person sprider det ännu längre, med sina egna åsikter tillagda till detta, som i sin tur låter som att det är fakta. Och när denna person till slut får reda på vad alla säger om honom/henne så är det försent att stoppa, för alla "vet" redan att hon är dotter till alkismorsan. Eller liknande.
Jag fattar inte vad som är problemet. Hör man någonting om någon, är det så svårt då att antingen inte bry sig alls, eller att man rimligtvis kollar upp i vilken mån det stämmer med personen i fråga? Uppenbarligen är det det. Och vi fortsätter med vårt tugg.
För vi är ju egentligen lite bättre än alla andra, det förstår man ju. Annars skulle ju alla prata skit om oss och det förekommer ju aldrig, eller hur? Och gör det det så är de som snackar skit bara miffon som inte har ett liv. Deras morsor är säkert alkisar.

Oh så bra

Publicerad 2008-05-21 17:47:51 i Allmänt

Var på stan idag. Hittade både klänning och skor till avslutningen, här i stan. Och nu ska vi minnas att jag har sprungit runt halva Malmö samt hela Trelleborg efter lämplig klädsel, och dessutom rannsakat varenda klädsida som finns att uppbåda på Internet, allt utan framgång. Och så finns det här, mitt framför näsan på en. Världen är allt bra underlig ibland.
Lade undan det nu idag, då jag inte hade några pengar med mig, och så ska jag upp på stan imorgon igen för att inhandla det på riktigt. Tacka vet jag studiebidrag.
Robert hittade också ett par väldigt snygga jeans och en snygg skjorta :) En sexy ass mf kommer han bli - för det är han ju aldrig annars. (Oh the sarcasm.) Hihi.

Nu när jag har ett problem mindre att bekymra mig om så ska jag, från och med att detta inlägg är avslutat, hänge mig till 100% (nästan iaf) åt engelskaredovisning samt fysikplugg. Ser verkligen fram emot det. Jippi.

Dagens lista

Publicerad 2008-05-20 18:46:42 i Allmänt

Dagens roligaste: Frukostunderlägg från Coco Pops-perioden av mitt liv.
Dagens tristaste: Det eviga snöfallet, kylan och sommaren som aldrig kommer.
Dagens glädjeskapare: Ökade mitt kapital med 220 kr + studiebidrag. Alltid nåt.
Dagens glädjekrossare: Hittar inga kläder till skolavslutningen :(

Dagens onyttiga: Fett- och kolhydratintag på Frasses.
Dagens särskrivning: Cred till just Frasses.
Dagens irritationsobjekt: Ingen/inget alls faktiskt. En harmonisk dag :)

Fattiglapp

Publicerad 2008-05-17 18:01:32 i Allmänt

Känner mig inte särskilt rik just nu. Jag trodde att jag hade en hel del, men en titt i börsen samt på mitt konto visade dessa siffror:

Konto: 32,97 kr
Plånbok: 173 kr

SUMMA TILLGÅNGAR: 205,97 svenska riksdaler.

Alltså ingen shopping på ett tag för min del. Nåväl, får ju studiebidraget snart och därefter kommer även juni månads studiebidrag + lönen från Miniorerna, och så ska jag ju jobba en del i sommar för att få en liten buffert. Man vet ju aldrig när pengar behövs, och man kan ju aldrig ha för mycket av det.

Eller jo, Bill Gates har för mycket. Han hade gärna fått dela med sig av en miljon eller två, han hade inte ens märkt nåt.

Eller så gör jag en egen grej med lika stor succé som honom. Något i den här stilen:



Originellt, fantastiskt och jävligt avancerat. Nästan lika avancerat som den här bilden.

Äventyr i grannskapet

Publicerad 2008-05-16 22:34:51 i Allmänt

Jag var på väg hem efter restaurangbesöket och beslöt mig för att ta genvägen över "ingenmanslandet" nu när snön där slutligen har tinat bort. Det gick helt fint (om man bortser från den extrema kylan som omslöt mig) ända tills jag var ungefär 20 meter från vårt staket som jag lite smidigt skulle skutta över. Då ser jag min ärkefiende i grannskapet #1: Den evigt förbannade hunden som tillhör någon av våra grannar. Sedan jag var liten har den fått någonting som kan liknas vid ett rabiesdamp med tillhörande psykopattendenser varje gång jag gick förbi deras tomt (jag har aldrig gjort något för att provocera den, jag har inte ens gått nära den utan gått så långt bort som möjligt och inte över huvud taget tittat på den). Så var även fallet idag. Jag såg hunden, men tittade inte alls på den sedan utan gick tyst och lugnt med blicken riktad mot mitt mål förbi den. När jag precis hade nått fram till vårt staket, och nästan började glädjas åt att för första gången i världshistorien lyckas ta mig förbi hundskrället utan att den skäller halsen av sig och inte verkar vilja göra annat än att slita sig från kopplet och hugga halsen av mig med sina farliga varghärstammande käkar, så sätter den igång som aldrig förr. Som alltid fick jag en smärre hjärtattack när dess ondskefulla skall genomskar tystnaden på vår annars så lugna gata. Dess ägare kom ut och fräste åt den som vanligt, men med tanke på att samma scenario har upprepats så länge jag kan minnas så verkar den inte vilja bättra sig alls. Nånå, en vacker dag ska jag hoppa och skälla lika mycket mot den, jag ska bara skaffa mig vassare tänder och bättre fysik först.

Och dagen innan så upptäckte jag att fiende #2, den så kallade Bobby Car-ungen, hade återvänt från vinterns glömska. Dag efter dag, somrarna igenom, så rullar han omkring på vändplanen utanför mitt fönster med sin Bobby Car. Man kan säga som så att det för ett jävla liv. Asfalten på vår vändplan är tämligen grov, och det i kombination med Bobby Cars hårda plasthjul skapar ett rasslande ljud som är outhärdligt. Hade ungen varit äldre än den är så hade jag varit tvungen att gå ut och ta ett allvarligt snack med honom. Han kanske växer ur sitt beteende en vacker dag, men av någon konstig anledning så verkar han aldrig bli äldre. Hans syskon är åtminstone barmhärtiga nog att cykla omkring på trehjulingar med tysta, fina gummihjul (som även de låter, dock inte lika mycket). Lär av de äldre!

Och till alla som läser detta: skaffa aldrig barn, hund eller en Bobby Car.

Panik

Publicerad 2008-05-16 17:43:09 i Allmänt

Panik är väl ordet som bäst beskriver livet i allmänhet just nu.

Paniklistan

  1. Jag har inga kläder till skolavslutningen, som börjar närma sig med stormsteg. Förfärligt, känns som att man vill ha något nytt och fräscht och somrigt då. Varför tänkte jag inte på det när jag var i Trelleborg? Fast å andra sidan, att ha klänning när det är en 2-3 minusgrader ute känns inte speciellt lockande, så om inte vädret slår över snart så spelar det nog ingen roll. Då blir det dunjacka och täckbyxor istället.
  2. Slutprov och vanliga prov i det mesta. Känner mig lagomt pressad, inte minst i fysiken som jag är 100 000 mil ifrån att bli klar med. Och när jag väl är klar så måste jag plugga på allting också, vilket jag lär ha ungefär en dag på mig att göra med tanke på hur långsamt jag arbetar. Matten kommer också, och det känns inte helt stabilt där heller. Jag behöver sommarlov.
  3. Robert (samt en massa andra människor) fyller år snart. Diverse gåvor måste inhandlas, och jag är inte direkt den mest kreativa angående presentval. Dessutom kommer jag på att folk fyller år precis den dagen som födelsedagen faktiskt inträffar, vilket leder till att jag stressar upp på stan och panikköper (där har vi ordet igen) någonting som jag inte ens hinner lägga ner mitt hjärta och själ i. Måste sluta vara så himla tankspridd.
  4. ...här kom jag inte så mycket längre. Men det som står ovan är ungefär allt som mitt liv kretsar kring just nu. Om jag kunde stryka mina tendenser att vara extremt tankspridd/lat/dålig på att prioritera/stressad så tror jag min tillvaro hade varit mycket mer harmonisk. Men är man Emelie så är man.
Jag har för övrigt just gjort min lämplighetsundersökning och skickat in den till Pliktverket. Inte för att jag egentligen vill vara med och göra lumpen, men på något plan så hade det varit intressant att veta om man vore välkommen att mönstra eller ej (dock hade jag blivit utsparkad därifrån fortare än jag kom in). Svaret får man tydligen först i september, så nu är det väl bara att vänta.

Ikväll lyxas det på restaurang, därefter skräckfilm x2 med Matti och Jim och potentiellt även Robert. Fler är naturligtvis välkomna att höra av sig om de vill vara med ;)

Dagens fundering

Publicerad 2008-05-14 23:18:38 i Allmänt

Varför heter det halvlek i till exempel fotboll? Borde det inte heta typ halvspel eller halvmatch? För oftast är det ju ingen lek, vad jag vet så är det på blodigt allvar för alla sportfånar.
En period i ishockeyn är ju rimligt och logiskt. Så varför halvlek? En halvlek låter som att det är två ungar i en sandlåda och den ena försöker leka med den andra men den andra sitter bara helt apatisk och stirrar.
Eller att någon försöker leka med noll engagemang, ungefär som att rosa hästflickor som normalt sett brukar trippa omkring med hopprep runt midjan och vara allmänt rosa istället bara skulle sitta på marken med ett slakt rep och gnägga lite oentusiastiskt.

Konstigt värre, anser jag.

Klantröv

Publicerad 2008-05-14 18:09:03 i Allmänt

Jag lyckades döda min lila fina bloggdesign som tog så länge att fixa. Varför tog blogg.se bort förhandsgranskningsmöjligheten på bloggdesignen? Jag skulle bara klicka och se hur det skulle se ut med denna nya förinställning, och nu får jag inte tillbaka det gamla! Och dokumentet som jag sparade med HTML-koderna har jag tydligen lyckats radera när jag formaterade om datorn. Måttligt irriterande! Jag har nåt papper kvar med diverse färgkoder men jag orkar inte börja prova mig fram igen. Nu får det vara såhär ett tag framöver. Ska kolla lite på min externa hårddisk ifall jag mot förmodan skulle råkat spara dokumentet där när jag flyttade över det mest vitala.


Över till trevligare saker.
Jag kände mig allt annat än frisk imorse, det kändes som att jag hade 35 dolkar inkörda lite varstans i min mage och tarmsystem, och att de vreds om lite då och då. Gick ändå till skolan för att göra kemiprovet, och när jag väl satt mig ner med provet i hand så kändes magen faktiskt riktigt bra! Man måste ju prioritera, och just då hade jag inte tid att slösa min koncentration på min värkande mage. Och det kändes till och med som att det gick riktigt bra på provet, något som aldrig har hänt under ett kemiprov. Det var tydligen mycket nyttigt att räkna om alla uppgifter en gång till. Det rekommenderas om nu någon skulle ha tid och ork att göra det inför ett prov.
Hur som helst, efter det mådde jag ganska brai magen, och det blev ännu bättre när jag köpte en drickyoghurt i fiket. Den lugnade verkligen ner hela systemet, plus att jag slapp vara hungrig. Fysiklektionen tog dock kål på min hjärna litegrann, så resten av dagen spenderades med huvudvärk. Nåja. Alltid ska man få gnälla över något.
Nu mår jag väldigt bra, för övrigt. Alvedon och stödvila efter skolan rekommenderas. Synd bara att man blir så seg.

Sjuk

Publicerad 2008-05-13 14:49:21 i Allmänt

Magsjuk eller nåt. Min mage vill äta upp mig. Den stöter ur sig äckliga substanser... Man känner sig så lagom fräsch.
Lömsk är den också, ett praktexempel var nu vid lunchtid. Jag kände mig nästan helt frisk och var bara enormt hungrig, och då jag inte ätit något salt idag så satsade jag på resterna av gårdagens middag. När jag väl började äta så tog det tvärstopp efter en sisådär 5-6 tuggor. Motvilligt tvingade jag i mig lite mer men var till sist tvungen att lämna det hela och istället ta till Henriks taktik att ligga ner och andas djupt. Det funkade - och jag somnade. Sedan kom min gode far med ProViva och cola, som jag fått i mig lite av.
Hur som helst, precis nyss så kändes det helt bra igen, och då jag hade en förfärlig huvudvärk på grund av kaffebrist så tog jag mig en slurk av min koffeinstinna dryck. Plötsligt blev det krig i magsystemet igen! Kravaller och demonstrationståg bröt ut och jag blev lidande däremellan någonstans. Jag har nu satt mig själv i toalettstrejk och försöker bara ignorera illamåendet så gott det går för att satsa på kemin istället. Jag måste vara frisk imorgon, annars slutar det illa. Måste ju få göra bort det där förbannade provet så man kan börja med fysiken på riktigt. Kan ju bli hejdlöst spännande.

Sammanfattning; Trelleborg

Publicerad 2008-05-13 10:01:24 i Allmänt


Resan i stora drag har varit:

Dag 1: Ankomst
Vi anlände, packade upp och gjorde oss hemmastadda. Kändes riktigt bra att vara tillbaka i Trelleborg, otroligt mysig stad. Låg mest och filosoferade i våra svajiga, dock ganska bekväma tältsängar.

Middag på Burger King.


Dag 2: Malmö
Tog bussen in till Malmö på morgonen, och efter en kort samling spred vi ut oss och sprang i affärer. Då Henrik inte mådde bra och vi andra var trötta i fötter, ben och övrig kropp och sinne så åkte vi hem ganska tidigt. Vi gick istället omkring en stund på stan i Trelleborg, som hade lite mer att erbjuda än vår egen hemstad trots att den inte är så värst mycket större. Hittade en klänning som jag ville ha mer än något annat på MQ, men den fanns inte i rätt storlek. Kände mig verkligen förkrossad och var småledsen resten av resan :(

Pojkar på språng


Redo för att möta storstan


Sovdags, avslutningsvis



Dag 3: Köpenhamn
Vi steg upp ännu tidigare än föregående dagar och tog bussen till Köpenhamn tillsammans med några av trelleborgarna. Där tillbringade vi större delen av dagen på Zoo, vilket var väldigt underhållande. Det var för övrigt väldigt varmt i Köpenhamn, men det var ju då inte direkt värmen som intresserade pojkarna mest *host host* utan snarare ungefär denna ekvation:
Snygga tjejer överallt + varmt väder = Snygga tjejer överallt i pytteshorts/tajta linnen/korta kjolar och klänningar
Jag hade inte så mycket kontakt med pojkarna under den tiden, eftersom de gled in i sina franska primatstadium och mest skrattade lömskt och mystiskt åt varje benpar de såg ;)

På väg


Hyllning till H. C. Andersen ;)


Zoo med tillbehör


Dag 4: Malmö/Trelleborg
Jag och Henke åkte in till Malmö på morgonen och jag sprang omkring på varenda MQ jag såg för att försöka hitta min klänning, dock utan framgång. Jag gav upp och istället strosade vi omkring lite utan mål och gick på allehanda affärer. Med lite hjälp från Tobbe och Erika så hittade vi slutligen till Triangeln, som vi sökt efter så länge! Vi hittade till och med tillbaka till bussen på egen hand efter det, otroligt nog. Jag, som varit lite kär i affären Whoops! hittade absolut ingenting där förutom några snygga klänningar som kostade flera miljoner kändes det som. Jag bemödade mig inte ens att prova dem, för då hade jag bara ökat mitt köpsug ännu mer.
Hur som helst, Henke köpte bland annat en väldigt fin skjorta och en trevlig bok under vistelsen i Malmö, och jag köpte en hel del annat som följer längre ner.
Tillbaka i Trelleborg så tog vi det allmänt lugnt. Vi stressade med att duscha fort innan maten, då vi skulle ha en gemensam middag med allihop vid 7-tiden och alla skulle duscha på en gång. Inte helt lätt. Mat fick vi i alla fall, men de glömde bort mig en aning och jag fick maten långt efter alla andra. Nåja, mat fick man i alla fall och hungern stillades än en gång.

Mys i Kryptan



Dag 5: Avresa
Denna dag fick vi sova aningen längre. Jag hade tydligen legat och stirrat på Henrik under en lång stund den morgonen utan att veta om det (jag var antagligen i sömnkoma). Sedan sa han att han skulle gå på toaletten och jag undrade förbryllat varför han använder en sådan mening som väckningsfras, för jag anade att jag vaknade då. Jag hade också drömt att jag har gått omkring på stan i Malmö och att jag plötsligt inte hade några kläder på mig, och i min nyvakna förvirring fick jag för mig att jag fortfarande var naken (vilket jag inte var) och försökte desperat baka in mig i mitt täcke så gott det gick. Förfärligt. Efter uppstigning och morgonfix så blev det städning i Kryptan, och den blev då vackrare än nånsin (:P). Vi besökte Mc Donald's för en bastant och nyttig lunch, och när vi hade ätit klart ringde Erika för att be oss hämta hennes tröja som hon hade glömt på H&M. Sagt och gjort, tröjan hämtades och trots mitt återfunna köpsug så inhandlades inget mer än en Loka och en McFlurry den dagen. Vi njöt av den sista timmen värme innan vi skulle hem till kylan på en parkbänk i stan, vilket var högst trevligt. Efter det samlade vi ihop oss och satte oss på bussen som skulle ta oss till Sturup. Vi var fyllda med vemod över att lämna denna mysiga plats i södra Sverige, men samtidigt glada över att komma hem och sova i egen säng och duscha i en ordentlig dusch.
Väl hemma så var det kallt. Det hade varit så himla värt att stanna med gnissliga sängar och dåliga duschar, hujedamig.

Fotosession innan avfärd

Trelleborg, dag 2

Publicerad 2008-05-08 22:39:33 i Allmänt

Nu har vi hunnit med att se lite av Malmö och lite av Trelleborg. Har handlat en hel del idag, men inte för alltför mycket pengar. Känner mig ganska stolt. Orkar inte nämna allt jag köpt ännu, det får bli i en sammanställning när vi kommer hem, för vi ska samlas om ca 5 minuter.

Imorgon ska vi till Köpenhamn, och gå på zoo. Mysigt värre ;P Tycker zoo är lite kul, men Danmark är överskattat. Är så himla dyrt där. Nåväl, det ska nog bli bra ändå.

Jag har varit så himla trött hela dagen (kan ju iofs ha med flygresor, upp tidigt samt springa på stan hela dagen att göra). Ändå har jag sovit en stund både på bussen till och från Malmö, samt en stund när vi kom från Malmö. Imorgon ska vi upp ännu tidigare, men sover nog på tåget till Köpenhamn. Ska sova ordentligt inatt också.

Nu ska vi samlas, måste smita. Får skriva en mer noggrann redogörelse när jag har tid! ;)

I'm a young pretender and my throne's a broken seat

Publicerad 2008-05-05 16:22:59 i Allmänt

Dagens händelser var i mångt och mycket ganska intetsägande. Men vi kan dra en kort redogörelse ändå :)

  • Badminton på idrotten, faktiskt riktigt roligt. Jag och Henrik teamade ihop med största engagemang, dock förlorade vi ändå mot Anna och Robert med 21-19. Jaja.
  • På tyskan så var min allierade (Hanna) borta så jag satte mig med pojkarna istället och vi roade oss med att rita på varandra (mig) samt diskutera ett och annat. Råkade såra Carl känslomässigt en aning men jag tror det gick över fort och det var nog inte så allvarligt. Vi översatte även högst rasistiska dialoger från en film vi såg. Hujedamig!
  • På engelskan var det muntliga delen av NP för min del. Jag brukar kunna prata någorlunda bra engelska men nu gick det käpprätt åt helvete på grund av att jag blev så stressad. Kanske kom en bit på väg i alla fall.
  • Datakunskapen fortsatte som vanligt. Vi kom vidare i vårt projekt, det går en aning framåt varje gång. Kommer nog bli hur kul som helst när vi är klara ;)
  • På hemvägen fick jag sällskap av Robert och Johan. Jag ska uppenbarligen skaffa svarta och väldigt tajta långkalsonger framöver. Bra att veta!
  • Väl hemma så överfölls jag av en farlig godispåse. Jag var okapabel att göra motstånd, och plötsligt var den slut. Dock så är jag väldigt hungrig ännu så jag väntar på min far så att man kan få i sig ett gott mål mat. Fast jag tror jag ska göra mat själv idag, så blir han glad när det är färdigt när han kommer.
Thaisoppa åt folket!

Städning, regn, te och pizza

Publicerad 2008-05-05 00:51:28 i Allmänt

Helgen spenderades i stugan, rätt så mysigt. Vi tog skotern upp till någon fjällgryta på lördagen, och det var helt sanslöst varmt. Vi låg och solade i bara underkläderna och hade det hur bra som helst. Idag regnade det dock, så vi har bara städat ur hela stugan eftersom vi mest troligt inte kommer vara där mer på ett tag, och sen for vi hem.

Väl hemma så städade jag lite, åt världens godaste köttfärssoppa, sprang på löpbandet (första gången i år, måste göra det till en vana), duschade och umgicks med Henke. Vi for därefter till Klara, var vi drack ungefär 76 koppar te, lyssnade mysmusik, konverserade och framemot mörkrets inbrott så kom vi på att vi var hungriga, så vi beställde en familjepizza (Kamels special) som vi glatt gottade i oss. Sedan drack vi mera te och pratade lite mer om allt möjligt. Det var riktigt mysigt, och jag har haft det himla trevligt ikväll :)

När vi sedan skulle hem så var det hur kallt som helst (barbakallt) och småregnigt, så det var ingen mysig tur hem. Mina händer (barba)värkte så att jag höll på att avlida när jag lät dem tina upp tack vare min varma bror. Tur att han föddes med kamingener.

Nu ska jag bränna en mysig stämningsskiva så jag också kan ha lite stämning här hemma, och sedan ska jag sova.

De har lovat sol imorgon igen, underbart :)

Stugdag

Publicerad 2008-05-02 13:20:03 i Allmänt

Idag åker jag till stugan för vad som verkar bli den sista helgen för i år. Skönt att slippa packandet, men packa är precis vad jag ska göra nu! Eller snart. Jag ska äta och dricka lite kaffe först och kanske duscha och sminka mig och lite annat viktigt.
Idag var det inte så mycket sol, men det var varmt ändå. Jag njuter. Har åkt en hel del moped de senaste dagarna (har antagligen kört mer nu under dessa dagar än vad jag gjorde under hela förra sommaren), och det är rätt skönt att ha den nu när man har Robert som bor cirka 68953 mil bort. Blev dock helt osäker på vissa trafikregler när jag kom ut, och för att jag inte ska vara en fortsatt trafikfara så ska jag nu besöka Vägverkets hemsida och damma av kunskaperna litegrann. Eller åtminstone kolla så att jag har gjort rätt. Tur att det inte är så mycket trafik i vår lilla stad.

Jag gjorde just trafiktestet på vv.se. 7/10. Kan bli bättre! Ska nöta trafiktest tills jag får körkort nu.

Nåja, här ska fixas. Återkommer efter helgen ;)

1 maj-rapport

Publicerad 2008-05-01 16:21:31 i Allmänt

Idag är jag glad. Solen skiner, jag var ute och skottade ut lite snö så att det smälter fortare nyss och det gjorde jag i bara linne. Hur ofta händer det i början av maj? Det är så himla varmt! Måste ju ta vara på detta så länge det finns kvar, men istället sitter man inne och tråkar sig hela dagen. Nåja. Nu ska dricka upp min kopp kaffe, därefter duscha och sen ska jag tillbaka till Robert. Ska bli mysigt :) Vi skulle ta och se film ikväll tror jag, ska ringa runt till lite människor och se vilka som vill vara med. Det kommer nog bli bra! Först måste jag på Coop, dock, och handla lite filmproviant. Jag är högst sugen på den där blåa chokladkakan som jag inte minns namnet på, med hallonbitar eller mintkrokant i.

Nej, nu blir det dusch för min del! Får skriva mera senare när jag har tid och lust.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela